Ρόδος: “Χιλιάδες άνθρωποι σε φυγή” – Πρώτο θέμα στα γερμανικά μέσα η φωτιά στο νησί

Ρόδος: “Χιλιάδες άνθρωποι σε φυγή” – Πρώτο θέμα στα γερμανικά μέσα η φωτιά στο νησί
Φωτιά στη Ρόδο INTIME NEWS

Στα πρωτοσέλιδα μεγάλων γερμανικών μέσων ενημέρωσης, βρίσκεται η φωτιά που κατακαίει για έκτη ημέρα τη Ρόδο.

Οι πυρκαγιές στη Ρόδο αποτελούν βασικό θέμα των γερμανικών ΜΜΕ, καθώς στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό βρίσκονται χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες.

Τα περισσότερα μέσα τονίζουν ότι χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν εγκαίρως σε ασφαλή σημεία, ενώ επισημαίνουν και την έκταση της καταστροφής. Δεν λείπουν και οι αναφορές στις υψηλές θερμοκρασίες και την ανομβρία που πλήττουν γενικότερα την Ευρώπη.

«Περίπου 30.000 άνθρωποι εκκενώθηκαν στη Ρόδο», γράφει το περιοδικό Der Spiegel. «Δασικές πυρκαγιές μαίνονται στη Ρόδο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη μεταφερθεί σε ασφάλεια στο ελληνικό νησί. Η λήξη συναγερμού ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απέχει ακόμη πολύ», γράφει το περιοδικό και αναφέρει ότι η Ελλάδα πλήττεται από ακραίο καύσωνα, με θερμοκρασία άνω των 44 βαθμών.

«Η Ελλάδα είναι μόνο μία από τις πολλές χώρες παγκοσμίως, οι οποίες αντιμετωπίζουν περιόδους ακραίας ζέστης», σημειώνει ο συντάκτης.

«Χιλιάδες άνθρωποι σε φυγή – Οι δασικές πυρκαγιές στη Ρόδο προκαλούν τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης στην ελληνική ιστορία», γράφει ο στην ιστοσελίδα του το Δίκτυο RND, όπως και η WELT, η οποία αναφέρει ότι «Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται από τις φλόγες της Ρόδου στη μεγαλύτερη εκκένωση στην ελληνική ιστορία».

Φωτιά στη Ρόδο INTIME NEWS

Το ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD έχει τίτλο « Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών – Εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός ελέγχου οι δασικές πυρκαγιές στη Ρόδο» και υπότιτλο «Η κατάσταση δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει στο ελληνικό παραθεριστικό νησί της Ρόδου: η ζέστη και ο άνεμος δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, 19.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν. Διεθνείς ενισχύσεις επιχειρούν επί τόπου».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει λόγο για «διακοπές στην παραλία οι οποίες μετατράπηκαν σε εφιάλτη» και περιγράφει την επιχείρηση απομάκρυνσης τουριστών από τα ξενοδοχεία τους προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία. Σύμφωνα με την Zeit, η Ένωση Γερμανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων εκτιμά ότι στη Ρόδο βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 20.000 Γερμανοί τουρίστες – «πληγέντες ωστόσο από την κατάσταση είναι μόνο ένα μικρό μέρος από αυτούς», διευκρινίζεται.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εφημερίδα BILD και το περιοδικό Focus έχουν εδώ και λίγη ώρα συνεχή ροή ειδήσεων σχετικά με την κατάσταση στη Ρόδο. H εφημερίδα μεταφέρει μαρτυρίες τουριστών που χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και χωρίς τις αποσκευές τους, ενώ το περιοδικό αναφέρεται εκτενώς στα νομικά δικαιώματα των Γερμανών τουριστών οι οποίοι είτε βρίσκονται στη Ρόδο είτε έχουν ήδη κρατήσεις για διακοπές στο νησί το προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα