Ρωσία: Νέο ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες από κορονοϊό

Ρωσία: Νέο ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες από κορονοϊό
Κορονοϊός στη Ρωσία AP

Θλιβερό ρεκόρ θανάτων από τον κορονοϊό κατέγραψαν την Τετάρτη οι ρωσικές αρχές όπως ανακοίνωσαν σχετικά.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη πως 174 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός ρεκόρ σε μία ημέρα, ο οποίος αύξησε τον συνολικό απολογισμό των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα σε 3.807.

Αξιωματούχοι ανέφεραν 8.915 νέα κρούσματα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό τους σε 362.342. Η Ρωσία είναι έτσι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Ωστόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει σταθεροποιηθεί και έχει αρχίσει μια ελαφρά μείωση.

Το πρακτορείο TASS σημειώνει πως ο ημερήσιος ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων σημείωσε σήμερα χαμηλό ρεκόρ 2,5% έναντι 2,6% μια μέρα νωρίτερα.

Επίσης ο αριθμός των ανθρώπων που ανάρρωσαν τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθε σε 12.331, ένα άλλο ημερήσιο ρεκόρ. Στην Περιφέρεια της Μόσχας επιβεβαιώθηκαν 817 νέα κρούσματα του κορονοϊού.

Τη Δευτέρα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίσθηκε και πάλι στο Κρεμλίνο, απ’ όπου είχε απομακρυνθεί κατά την κορύφωση της πανδημίας της Covid-19. Ο εκπρόσωπός του, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε από την πλευρά του πως πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, στο οποίο είχε εισαχθεί στα μέσα Μαΐου αφού είχε διαγνωσθεί θετικός στον νέο κορονοϊό.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως θα ξαναρχίσει να εργάζεται από το σπίτι του. ΓΑ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα