Ρωσία: Περιμένουν “Αρμαγεδδώνα” χιονιού στη Μόσχα

Ρωσία: Περιμένουν “Αρμαγεδδώνα” χιονιού στη Μόσχα
Η χιονισμένη Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2018 2021 Alexander Zemlianichenko Jr/AP

Μετά το ρεκόρ ζέστης τον περασμένο χειμώνα, η Μόσχα προετοιμάζεται για ιδιαίτερα έντονες χιονοπτώσεις τις επόμενες μέρες.

Ένας «Αρμαγεδδών» χιονιού: η ρωσική πρωτεύουσα προετοιμάζεται από την Τετάρτη (10/02) για χιονοπτώσεις ρεκόρ κατά τη διάρκεια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για ένα φαινόμενο που θα συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους.

«Πρόκειται για μια πραγματική χιονοθύελλα, έναν Αρμαγεδδώνα, μια Αποκάλυψη χιονιού. Δεν πρόκειται για άσκηση αλλά για μια πραγματική μάχη», είπε ο Ευγκένι Τίσκοβετς, μετεωρολόγος στο ιδιωτικό κέντρο μετεωρολογικών προβλέψεων Fobos, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Ο επιστήμονας συμπλήρωσε πως το χιόνι θα σαρώσει την περιοχή με «πολύ έντονη πυκνότητα» τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί τις επόμενες 36 ώρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνεμοι θα μπορούσαν να φθάσουν τα 15-20 μέτρα το δευτερόλεπτο, ενώ ο υδράργυρος θα «βουτήξει» έως και -15 βαθμούς Κελσίου.

Μια εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής μετεωρολογικής υπηρεσίας Rosguidromet, η Μαρίνα Μακάροβα, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η κακοκαιρία αυτή θα είναι συνέχεια του κύματος ψύχους που πλήττει τη δυτική Ευρώπη.

Αναμένει το ύψος του χιονιού να φθάσει τα 40 εκατοστά στη ρωσική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Την ώρα που η Μόσχα έχει ήδη καλυφθεί από 35 εκατοστά χιονιού, η Μαρίνα Μακάροβα προειδοποιεί πως το ύψος του χιονιού θα μπορούσε να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει το ρεκόρ των 77 εκατοστών, που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2013.

Σε δηλώσεις του στο Ria Novosti, ο αντιδήμαρχος της Μόσχας Πιότρ Μπιριούκοφ ανακοίνωσε πως 13.500 εκχιονιστικά μηχανήματα θα αναπτυχθούν στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας και 60.000 δημοτικοί υπάλληλοι θα βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία.

Τον περασμένο χειμώνα, η Μόσχα γνώρισε, αντιθέτως, ρεκόρ ζέστης και ελάχιστες χιονοπτώσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα