Ρωσία: Πέθανε ο ηγέτης της ακροδεξιάς, Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι

Ρωσία: Πέθανε ο ηγέτης της ακροδεξιάς, Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι
O ακροδεξιός Ρώσος πολιτικός, Βλάντιμιρ Ζιρινόφσκι, μετά την βράβευσή του από τον Βλάντιμιρ Πούτιν, το 2016 Pool AP

Σε ηλικία 75 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηγέτης της ρωσικής ακροδεξιάς, Βλάντιμιρ Ζιρινόφσκι

Ο Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, ηγέτης της κοινοβουλευτικής ακροδεξιάς στη Ρωσία, πέθανε την Τετάρτη, σε ηλικία 75 ετών μετά από σοβαρή και μακροχρόνια ασθένεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Ρωσικής Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οπαδός της μοναρχίας και της δυναστείας των Ρομανόφ, ο ηγέτης του “Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας”, ήταν γνωστός από τα πρώτα χρόνια μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης για την αντιδυτική του ρητορική και τις προκλητικές του δηλώσεις.

Το κόμμα του, μέρος της “συστημικής αντιπολίτευσης”, έχει στηρίξει τον Ρώσο πρόεδρο σε κρίσιμες στιγμές, όπως η προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, ενώ ο ίδιος ο Ζιρινόφσκι υπήρξε ιδιαίτερα χρήσιμος για το Κρεμλίνο, που εξέταζε τις αντιδράσεις από τις ακραίες απόψεις που εξέφραζε.

Συνέκρινε τον εαυτό του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το 2016 είχε δηλώσει ότι οι αμερικανοί θα πρέπει να ψηφίσουν Τραμπ, αλλιώς θα ρίσκαραν να συρθούν από την Χίλαρι Κλίντον σε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο με “χιροσίμα και Ναγκασάκι παντού”.

Η πολιτική του καριέρα απογειώθηκε το 1991, όταν έλαβε την τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Μπόρις Γέλτσιν, ενώ δύο χρόνια αργότερα, το κόμμα του έλαβε την δεύτερη θέση στις βουλευτικές εκλογές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα