Σαουδική Αραβία: Ανοίγει τα σύνορα για τουρίστες αλλά με κανόνες συμπεριφοράς

Σαουδική Αραβία: Ανοίγει τα σύνορα για τουρίστες αλλά με κανόνες συμπεριφοράς
Φωτογραφία αρχείου. AP

Αρχίζει η διαδικασία για τη χορήγηση τουριστικής βίζας σε πολίτες 49 χωρών. Ακόμα και 1.600 δολάρια πρόστιμο σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες δημόσιας συμπεριφοράς.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλει πρόστιμα για 19 αδικήματα που σχετίζονται με την δημόσια αξιοπρέπεια κι αναφορικά με την απρεπή ενδυμασία, αλλά και την προκλητική δημόσια συμπεριφορά, καθώς το μουσουλμανικό βασίλειο ανοίγει την κοινωνία του στους ξένους τουρίστες.

Η απόφαση του υπουργείου των Εσωτερικών συνοδεύει την έναρξη της διαδικασίας για την χορήγηση τουριστικής βίζας στους πολίτες 49 χωρών, καθώς μέχρι σήμερα οι περισσότεροι επισκέπτες της Σαουδικής Αραβίας ήταν μουσουλμάνοι προσκυνητές, αλλά και επιχειρηματίες.

Τα περισσότερα παραπτώματα που περιλαμβάνονται στον κώδικα δημόσιας συμπεριφοράς σχετίζονται με την συμπεριφορά των τουριστών στους δημόσιους χώρους και τα πρόστιμα κυμαίνονται από 13 δολάρια έως 1.600 δολάρια.

“Οι κανονισμοί έχουν σκοπό να εξασφαλίσουν ότι οι επισκέπτες και οι τουρίστες στο βασίλειο γνωρίζουν το νόμο σχετικά με τη δημόσια συμπεριφορά, ώστε να συμμορφώνονται με αυτόμ”, δήλωσε μια κυβερνητική πηγή στα μέσα ενημέρωσης.

Είπε ότι η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας είχε την αποκλειστική ευθύνη για την παρακολούθηση των αδικημάτων και την επιβολή προστίμων.

Το αλκοόλ παραμένει παράνομο, γεγονός που θα μπορούσε να αποτρέψει ορισμένους τουρίστες. Παραμένει επίσης ασαφές αν επιτρέπεται στους ανύπαντρους ξένους άνδρες και γυναίκες να μοιράζονται το ιδιο δωμάτιο ξενοδοχείου.

Πάντως η απαγόρευση οδήγησης για τις γυναίκες δεν ισχύει πια και η δημόσια ψυχαγωγία έχει ακμάσει. Πολλά εστιατόρια και καφετέριες έχουν αφαιρέσει τα φυσικά εμπόδια που χωρίζουν γυναίκες – άνδρες και δεν σταματούν πλέον να εξυπηρετούν τους πελάτες κατά τους χρόνους προσευχής.

Επιπλέον, ορισμένες γυναίκες φορούν πλέον πολύχρωμες αμπάγιες, τα μαύρα ενδύματα που φοριούνται πάνω από τα ρούχα τους ή δεν τις φορούν πλέον καθόλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα