Συρία: Τουλάχιστον 39 νεκροί σε σφοδρές μάχες στην Ιντλίμπ

Συρία: Τουλάχιστον 39 νεκροί σε σφοδρές μάχες στην Ιντλίμπ
Εικόνα από το σημείο στο Ιντλίμπ της Συρίας όπου έγινε η επιχείρηση κατά του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Μπαγκντάντι AP

Στην επαρχία της Ιντλίμπ οι πολύνεκρες μάχες συνεχίζονται. Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στις σφοδρές μάχες που σημειώθηκαν μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας και μαχητών φιλοτζιχαντιστικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι χερσαίες αυτές συγκρούσεις με πυρά πυροβολικού κατά τις οποίες έγιναν και αεροπορικές επιδρομές σημειώνονται παρά την ανακωχή που ανακοινώθηκε στις 9 Ιανουαρίου από τη Μόσχα, την μεγάλη σύμμαχο της Συρίας, σε μια πρωτοβουλία που επιβεβαιώθηκε και από την Τουρκία, η οποία θα άρχιζε να ισχύει από την Κυριακή.

Από τους 39 νεκρούς, οι 22 πολεμούσαν στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων και ανταρτών που αντιτίθενται στο συριακό καθεστώς και η πλειονότητα από αυτούς ανήκε στην Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ, πρώην πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Συρία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Οι 17 άλλοι νεκροί ήταν στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων ή συμμαχικών τους πολιτοφυλακών, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμντελραχμάν.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ξανά δύο χωριά κατά την προέλασή τους προς την Μάαρετ αλ Νουμάν και βρίσκονται πλέον σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από την πόλη αυτή στρατηγικής σημασίας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Την Τετάρτη, από αεροπορικά πλήγματα των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους 18 άμαχοι στην πόλη της Ιντλίμπ, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο. Η επαρχία της Ιντλίμπ αποτελεί ένα από τα τελευταία προπύργια των μαχητών, τα οποία δεν έχει θέσει ακόμη υπό τον έλεγχό της η Δαμασκός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα