Σοκ στη Γαλλία: Πέθανε ο 15χρονος που υπέστη ανακοπή μετά από επίθεση έξω από σχολείο

Διαβάζεται σε 3'
Σχολείο στη Γαλλία
Σχολείο στη Γαλλία ISTOCK

Νέο περιστατικό βίας έξω από σχολείο στη Γαλλία με θύμα έφηβο, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε, υπέστη ανακοπή καρδιάς και μετά από μια ημέρα κατέληξε στο νοσοκομείο

Σοκάρει το νέο περιστατικό βίας κατά ανηλίκων στη Γαλλία, η οποία μέσα σε λίγες μόλις ημέρες μετρά δύο σκληρές επιθέσεις σε εφήβους, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, με αποτέλεσμα να χάσει τελικά τη ζωή του ένας 15χρονος.

Ένα 15χρονο αγόρι ξυλοκοπήθηκε άσχημα σε μια πόλη νότια του Παρισιού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από καρδιακή ανακοπή την Πέμπτη. Το αγόρι απεβίωσε σήμερα, νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Εβρί σε ένα δελτίο τύπου.

Η επίθεση της Πέμπτης έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων γύρω από τα γαλλικά σχολεία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μια έφηβη έμεινε προσωρινά σε κώμα μετά από ξυλοδαρμό έξω από το σχολείο της στα νότια της χώρας.

Τι έχει γίνει γνωστό για την επίθεση

Η επίθεση στον 15χρονο συνέβη στην πόλη Viry-Châtillon, περίπου 20 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού, όταν ο έφηβος δέχθηκε επίθεση από διάφορα άτομα καθώς έφευγε από το σχολείο το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο μαθητής υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, όπως δήλωσε αστυνομική πηγή και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Necker στο Παρίσι, σύμφωνα με τον Jean-Marie Vilain, δήμαρχο του Viry-Châtillon.

Οι δράστες “προσπάθησαν να τον σφαγιάσουν”, δήλωσε ο Vilain, χαρακτηρίζοντάς τους “το χειρότερο είδος κακοποιών”. “Αυτή η ακραία βία γίνεται καθημερινότητα”, πρόσθεσε.

Παράλληλα, είπε ότι θα παράσχουν ψυχολογική βοήθεια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο έφηβος ξυλοκοπήθηκε από πολλά άτομα που στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Βρέθηκε σε έναν δρόμο “όχι μακριά από το σχολείο του”, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Το σχολείο βρίσκεται σε μια εργατική συνοικία του Viry-Châtillon, όπου ζουν περίπου 30.000 άνθρωποι. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης δεν είχαν γίνει συλλήψεις.

Έρευνα για ανθρωποκτονία

Η έρευνα, που ξεκίνησε αρχικά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφορά πλέον τις «κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ομαδικής επίθεσης στα περίχωρα ενός σχολικού συγκροτήματος», επισημαίνει ο εισαγγελέας Γκρεγκουάρ Ντουλέν.

«Οι έρευνες συνεχίζονται για να καθοριστούν οι συνθήκες των εγκληματικών αυτών γεγονότων και να επιτραπεί η σύλληψη των αυτουργών», προστίθεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Έχοντας δεχθεί «βίαιη επίθεση από πολλά άτομα», ο έφηβος «βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος από έναν περαστικό σε έναν δρόμο που βρίσκεται κοντά στο γυμνάσιό του».

Το θύμα, που υποβλήθηκε «επειγόντως σε επέμβαση» κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, απεβίωσε νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Σήμερα επικρατεί συγκίνηση στο σχολείο, που βρίσκεται σε αυτό το λαϊκό προάστιο στα νότια προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου ο 15χρονος Σαμσεντίν ήταν μαθητής της τρίτης γυμνασίου, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Θα σταθούμε αδιάλλακτοι μπροστά σε κάθε μορφή βίας», δήλωσε πριν από την ανακοίνωση του θανάτου του παιδιού ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα άλλο σχολικό συγκρότημα, στο Παρίσι.

Το σχολείο «πρέπει να παραμείνει ένα άδυτο» μπροστά σε «ένα είδος ασυγκράτητης βίας μεταξύ των εφήβων μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Δεκάδες μηνύματα με απειλές για επιθέσεις έχουν σταλεί σε σχολεία σε όλη τη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα