Σοκαρισμένος ο Μακρόν από τον ξυλοδαρμό νεαρού μαύρου από αστυνομικούς

Σοκαρισμένος ο Μακρόν από τον ξυλοδαρμό νεαρού μαύρου από αστυνομικούς
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν AP

Την αντίδραση του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν προκάλεσε ο ξυλοδαρμός νεαρού μαύρου μουσικού παραγωγού από αστυνομικούς. Οι δράστες κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δηλώνει “σοκαρισμένος”, σύμφωνα με την BFM TV, παραθέτοντας σχόλια από την Προεδρία αναφορικά με εικόνες που έδειχναν έναν μαύρο μουσικό παραγωγό να κακοποιείται βάναυσα από την αστυνομία του Παρισιού.

Το περιστατικό, που σημειώθηκε στις 21 Νοεμβρίου, καταγράφηκε σε κλειστό κύκλωμα και διακρίνεται ο άνδρας να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς στην είσοδο ενός στούντιο μουσικής στο Παρίσι.

Ο Μισέλ, όπως ονομάζεται, υποστήριξε πως κυκλοφορούσε κοντά στο στούντιο, χωρίς να φοράει μάσκα, παραβιάζοντας τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Μόλις είδε ένα περιπολικό, επέστρεψε στο στούντιό του για να αποφύγει το πρόστιμο. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν μέσα στον χώρο και του επιτέθηκαν φωνάζοντάς τον “αράπη” την ώρα που τον γρονθοκοπούσαν και τον χτυπούσαν με γκλομπ.

Οι γαλλικές αρχές διερευνούν τους ισχυρισμούς του νεαρού ότι δέχτηκε σωματική επίθεση με ρατσιστικό κίνητρο κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Νταρμανίν δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι οι αξιωματικοί θα τιμωρηθούν εάν επιβεβαιωθεί η φερόμενη παράβαση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα