Σολτς: "Απαράδεκτα" τα "χαλκευμένα δημοψηφίσματα" σε ουκρανικές επαρχίες

Σολτς: "Απαράδεκτα" τα "χαλκευμένα δημοψηφίσματα" σε ουκρανικές επαρχίες
AP

"Απόπειρα ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας" χαρακτήρισε ο Γερμανός καγκελάριος τα δημοψηφίσματα που οργανώνουν οι φιλορωσικές αρχές σε περιοχές της ανατολική και νότιας Ουκρανίας.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι «αυτά τα χαλκευμένα δημοψηφίσματα» που σκοπεύει να διοργανώσει η Μόσχα σε ουκρανικές επαρχίες για την προσάρτησή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι «απαράδεκτα».

«Είναι καταφανές ότι αυτά τα χαλκευμένα δημοψηφίσματα είναι απαράδεκτα και δεν καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο», είπε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Όλα αυτά δεν είναι παρά απλά μια απόπειρα ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας....», πρόσθεσε ο καγκελάριος, καλώντας τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της.

Οι διοικήσεις που διόρισε η Μόσχα σε τέσσερις επαρχίες της Ουκρανίας ανακοίνωσαν σήμερα την επείγουσα διεξαγωγή «δημοψηφισμάτων» για την προσάρτηση στη Ρωσική Ομοσπονδία στις 23 και 27 Σεπτεμβρίου.

Η ουκρανική προεδρία υποσχέθηκε να «εξαλείψει» τη ρωσική απειλή, ενώ το υπουργείο Άμυνας συνέκρινε αυτά τα δημοψηφίσματα με το ναζιστικό «Άνσλους», την προσάρτηση της Αυστρίας στη ναζιστική Γερμανία το 1938.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Πόλεμος στην Ουκρανία, Ουκρανία, Γερμανία, Όλαφ Σολτς
SHARE:

24Media Network