Σουπερμάρκετ στη Δανία θα δώσει χρήματα σε μαγαζιά που έκλεισαν λόγω covid-19

Σουπερμάρκετ στη Δανία θα δώσει χρήματα σε μαγαζιά που έκλεισαν λόγω covid-19
Το δανέζικο συνεταιριστικό σουπερμάρκετ Kvickly Shutterstock

Συνεταιριστικό σουπερμάρκετ στη Δανία δεσμεύτηκε να δωρίσει μέρος των επιπλέον εσόδων του που κατέγραψε κατά το lockdown, για να δωρίσει σε μαγαζιά που παρέμειναν κλειστά.

Το δανέζικο συνεταιριστικό σουπερμάρκετ Kvickly δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα βάλει στην άκρη ένα μέρος από τα επιπλέον έσοδα που κατέγραψε κατά το διάστημα που τα μικρότερα καταστήματα λιανικής έμειναν κλειστά λόγω των περιορισμών για την Covid-19 και θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να βοηθήσει τα άλλα μαγαζιά να επαναλειτουργήσουν.

Τα σουπερμάρκετ, όχι όμως και τα μικρότερα καταστήματα λιανικής, παρέμειναν ανοιχτά κατά τη διάρκεια του λοκντάουν που επιβλήθηκε τον Δεκέμβριο. Το Kvickly έκανε γνωστό ότι θα δώσει τα έσοδα από τις πωλήσεις των άλλων ειδών, εκτός των τροφίμων, για να τα χρησιμοποιήσουν τα κλειστά καταστήματα σε εκστρατείες μάρκετινγκ, όταν ξανανοίξουν. Το ποσό μπορεί να ανέλθει στα 7-10 εκατομμύρια κορώνες (περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ). Ενδεχομένως να είναι και υψηλότερο, αν συνεχιστεί το λοκντάουν και πέραν της 1ης Μαρτίου.

«Οι ντόπιες επιχειρήσεις θα χρειαστούν» αυτά τα χρήματα, είπε η Κριστίνα Μπρόντμπεκ, η συνιδιοκτήτρια ενός κλειστού καταστήματος ανδρικών ενδυμάτων που απέχει μόλις 100 μέτρα από το κοντινότερο Kvickly, στην Ελσινόρη.

Το Kvickly, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποτελεί μέρος της συνεταιριστικής αλυσίδας σουπερμάρκετ COOP, που ανήκει στα 1,8 εκατομμύρια μέλη του. Η ιδέα των συνεταιριστικών επιχειρήσεων είναι βαθιά ριζωμένη στη Δανία και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.

«Πιστεύουμε ότι είναι το σωστό, αφού αποτελούμε μέρος της δανέζικης κοινωνίας, να βοηθήσουμε (τα καταστήματα) που αγωνίζονται και να τους δώσουμε μια καλή ώθηση όταν ανοίξουν και πάλι», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής του Kvickly, Τόρμπεν Άντερσεν.

Στη Δανία, ακούστηκαν επικριτικά σχόλια επειδή τα σουπερμάρκετ συνεχίζουν να πουλάνε ηλεκτρονικά είδη και ενδύματα ενώ τα μικρότερα καταστήματα που διαθέτουν τα ίδια προϊόντα αναγκάστηκαν να κλείσουν.

Το καθένα από τα 67 καταστήματα Kvickly θα λάβει τουλάχιστον 100.000 κορώνες για να τις διαθέσει σε εκστρατείες μάρκετινγκ εκ μέρους των άλλων τοπικών καταστημάτων. «Θα φροντίσουμε, όλοι στην Ελσινόρη να το μάθουν όταν ανοίξουμε και πάλι», είπε η Σάσα Χίρτσγκορντ, ιδιοκτήτρια ενός κλειστού κομμωτηρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα