Σοβαρή πρόκληση Τατάρ: "Ανέφικτη η επιστροφή του Βαρωσιού"

O Ερσίν Τατάρ
O Ερσίν Τατάρ AP

"Η επιστροφή της Αμμοχώστου είναι εκτός συζήτησης" αναφέρει σε νέες προκλητικές του δηλώσεις με αφορμή το άνοιγμα των Βαρωσίων ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Δυναμιτίζουν το κλίμα στις σχέσεις Κύπρου και Τουρκίας οι δηλώσεις του τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάργια σχετικά με τη μεταβίβαση τμήματος παραθαλάσσιας εγκαταλελειμμένης πόλης της Κύπρου στον τουρκοκυπριακό έλεγχο και το σχέδιο να ανοίξει εν μέρει περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Gündem Cyprus», ο Τατάρ ανέφερε πως «μετά από 47 χρόνια, ανοίγουμε τα Βαρώσια επειδή δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία και δεν είναι πλέον δυνατόν να το επιστρέψουμε ακόμα κι αν επιτευχθεί συμφωνία».

ADVERTISING

Μιλώντας για τη μετάβαση στο δεύτερο μέρος του ανοίγματος της κλειστής πόλης, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε πως «τώρα ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το Βαρώσι. Έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μην είμαστε σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο».

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, ο Τατάρ τόνισε πως το κατοχικό καθεστώς ανοίγει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου μετά από 47 χρόνια, αναφέροντας ότι ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία, η επιστροφή του Βαρωσιού δεν είναι εφικτή.

Όπως είπε, "η επιστροφή έχει εξαλειφθεί, είναι ένα εθνικό ζήτημα. Είναι θέμα τιμής. Είναι έδαφος της ‘ΤΔΒΚ’. Η επιστροφή είναι εντελώς αδύνατη. Κατά βούλησή μας, μπορούν να διεκδικήσουν τα υπάρχοντά τους στη δημοκρατία μας", ανέφερε προκλητικά, κάνοντας αναφορά στη γνωστή "παγίδα" που έχει στήσει η τουρκική πλευρά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Κύπρος, Κυπριακό
SHARE:

24Media Network