Sputnik V: Εμβολιάζονται οι πρώτοι εθελοντές

Sputnik V: Εμβολιάζονται οι πρώτοι εθελοντές
Επιστήμονες εργάζονται πάνω σε έρευνες για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V AP

Η Ρωσία αρχίζει αυτή την εβδομάδα να εμβολιάζει τους πρώτους εθελοντές της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών του Sputnik V.

Τις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού στους πρώτους εθελοντές που θα συμμετέχουν σε αυτό θα ξεκινήσει η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας της χώρας, Μιχαήλ Μουράσκα.

Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε επίσης ότι οι περιφέρειες της Ρωσίας θα αρχίζουν να προμηθεύονται το εμβόλιο από την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως, το Sputnik V δημιούργησε αντισώματα σε όλους του εθελοντές που συμμετείχαν στις δύο πρώτες φάσεις των κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στον διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό Lancet.

Η Ρωσία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, ενέκρινε τον Αύγουστο το εμβόλιο μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δύο φάσεων κλινικών δοκιμών και υπήρξε η πρώτη χώρα στον κόσμο η οποία ενέκρινε εμβόλιο πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών που πραγματοποιείται με την συμμετοχή χιλιάδων ατόμων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα