Στην Αγία Πετρούπολη η εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Στιγμιοτυπο απο το προσκυνημα της εικονας της Παναγιας Σουμελα στον ιερο ναο Κωνσταντινου και Ελένης στον Πειραια,Δευτερα 15 Μαιου 2017,(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Στιγμιοτυπο απο το προσκυνημα της εικονας της Παναγιας Σουμελα στον ιερο ναο Κωνσταντινου και Ελένης στον Πειραια,Δευτερα 15 Μαιου 2017,(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Για πρώτη φορά στην ιστορία των διμερών σχέσεων η ιστορικής αξίας εικόνα βρίσκεται στην Πετρούπολη. Μόνο την Τρίτη στην περιφορά της πήραν μέρος 100.000 πιστοί

Για πρώτη φορά στην ιστορία των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, η ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας εικόνα της Παναγίας Σουμελά, που αποτελεί σημείο αναφοράς του Ελληνισμού του Πόντου, βρίσκεται από την Τρίτη στη ρωσική πρωτεύουσα του Βορρά, την Αγία Πετρούπολη.

Επί διήμερο, η ελληνική αντιπροσωπεία που συνοδεύει την εικόνα, συμμετέχει στη λιτανεία προς τιμή της μεταφοράς των οστών του Ρώσου πρίγκιπα, διπλωμάτη και στρατηλάτη πριν από οκτώ αιώνες, Αλεξάνδρου Νιέφσκι.

Η διήμερη περιφορά των οστών του "Αγίου Αλέξανδρου της Πετρούπολης", μαζί με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά αποτελεί το κορυφαίο γεγονός των ημερών.

Την εικόνα της Παναγίας Σουμελά μεταφέρουν νέοι της πόλης, ελληνικής καταγωγής, με στολές από τον Πόντο. Ο κυβερνήτης της Πετρούπολης, Γκεόργκι Πολτάφτσενκο, υποδεχόμενος την ελληνική αντιπροσωπεία στο αεροδρόμιο, ασπάστηκε την εικόνα και δήλωσε ότι ο ερχομός της από την Ελλάδα αποτελεί σαφές δείγμα της βαθιάς πνευματικής και ιστορικής σχέσης ανάμεσα στους δυο λαούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network