Στίβεν Κινγκ – Τζ.Ρόουλινγκ: Τον μπλόκαρε λόγω υποστήριξης σε trans άτομα

Στίβεν Κινγκ – Τζ.Ρόουλινγκ: Τον μπλόκαρε λόγω υποστήριξης σε trans άτομα
O Στίβεν Κίνγκ στην παρουσίαση βιβλίου του. 2016/AP Photo/Francois Mori, File

Oι δυο δημοφιλείς συγγραφείς έχουν σταματήσει κάθε επικοινωνία, λόγω των απόψεων του Κινγκ για τα transgender άτομα. Τι δήλωσε ο ίδιος.

O Στίβεν Κινγκ ρωτήθηκε από την Daily Beast γιατί έχει σταματήσει κάθε επικοινωνία με την Τζ.Κ Ρόουλινγκ. Η απάντηση του ξάφνιασε πολλούς. Ο Κινγκ συγκεκριμένα είπε: “Η Τζο με ακύρωσε. Με μπλόκαρε στα social media. Αναγνωρίζω πως έχει το δικαίωμα της γνώμης της όμως, έτσι λειτουργεί ο κόσμος μας”.

Το μπλοκάρισμα του Κινγκ από την βρετανίδα συγγραφέα, φαίνεται πως έγινε λόγω ένος tweet που εξέφραζε ανοικτά την υποστήριξη του προς τα trans άτομα. Η Ρόουλινγκ έχει εκφραστεί με ιδιαίτερα αρνητικούς χαρακτηρισμούς για την trans κοινότητα κατά καιρούς.

“Αν εκείνη πιστεύει πως οι trans γυναίκες είναι επικίνδυνες ή πως δεν είναι γυναίκες, ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα έχει – όπως η ιδέα πως κάποιος υποδυόμενος την γυναίκα θα επιτεθεί σε μια “αληθινή” γυναίκα στην τουαλέτα – αν τα πιστεύει όλα αυτά, τότε αυτή είναι η άποψη της και δικαιούται να την υπερασπιστεί” δήλωσε ο Κίνγκ.

Και πρόσθεσε: “Κάποιος με ρώτησε στο Twitter αν πιστεύω πως οι trans γυναίκες είναι αληθινές γυναίκες. Φυσικά και το πιστεύω. Τότε εκνευρίστηκε μαζί μου, επειδή είπα τη γνώμη μου. Για μένα αυτή η κατάσταση της Ρόουλινγκ, μου θυμίζει εκείνο το παλιό ρητό που λέει: “δεν συμφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπεραπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες”. Κανείς δεν “ακύρωσε” τη Τζο. Είναι μια χαρά. Απλά διαφωνούμε, έτσι είναι η ζωή”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα