Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το ορφανοτροφείο Shirley Oaks: “Κορίτσι βιάστηκε 500 φορές”

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το ορφανοτροφείο Shirley Oaks: “Κορίτσι βιάστηκε 500 φορές”
Το ορφανοτροφείο Shirley Oaks Facebook (Shirley Oaks Survivors)

Το ορφανοτροφείο Shirley Oaks που λειτούργησε μέχρι το 1983 περιγράφηκε από πολλούς ως "αρκετά τρομακτικό μέρος". Μάρτυρες κάνουν λόγο για παιδική σεξουαλική κακοποίηση και χορήγηση ηρεμιστικών σε παιδιά.

Σοκαριστικά στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο έρευνας για τα έργα και τις ημέρες διοίκησης του ορφανοτροφείου “Shirley Oaks” όπου φιλοξενούνταν παιδιά από τη δεκαετία του 1930 μέχρι το κλείσιμό του το 1983.

Όπως πολλοί μάρτυρες υποστηρίζουν παιδιά ακόμη και από την ηλικία των τριων ετών έπεσαν θύματα ασέλγειας, ενώ συγκλονίζει η είδηση ότι ένα κορίτσι βιάστηκε περίπου “500 φορές”, όπως αναφέρει το BBC.

Το ορφανοτροφείο Shirley Oaks φιλοξένησε μέχρι 350 άτομα κάτω των 17 ετών που ζούσαν εκεί μέχρι το κλείσιμο του το 1983.

Σήμερα διεξάγονται έρευνες έπειτα από καταγγελίες για παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Περιγράφηκε από πολλούς ως “αρκετά τρομακτικό μέρος”.

Οι δικηγόροι που αντιπροσωπεύουν τα θύματα, κατηγορούν την δημοτική αρχή του Λάμπεθ, της βρετανική πόλης, ότι γνώριζε τα πάντα αλλά δεν έκανε τίποτα.

Η ακροαματική διαδικασία, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου τέσσερις εβδομάδες, ερευνά αν υπάρχει ευθύνη των δημοσίων Αρχών για την αποτυχία να προστατευτούν τα παιδιά.

“Τους ανάγκαζαν να παίρνουν ηρεμιστικά”

Τη Δευτέρα, η επιτροπή άκουσε μαρτυρίες από όσους υπέστησαν κακοποίηση μεταξύ της δεκαετίας του 1930 και του 1970.

Πρώην κάτοικος ανέφερε ότι το Shirley Oaks ήταν «τρομακτικό μέρος» τη δεκαετία του 1930, όπου τα παιδιά επιβάλλονταν σε βίαιες τιμωρίες ενώ εξαναγκάζονταν να τρώνε μέχρι να κάνουν εμετό.

Ένας άλλος πρώην ένοικος, που κατέθεσε προφορικά στην έρευνα, δήλωσε ότι ήταν «πάντα περιορισμένος» και κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο ή ένα κελί.

«Ήμουν αρκετά θορυβώδης και έτσι, τελικά, με ανάγκασαν να πάρω ηρεμιστικά», πρόσθεσε.

Ένας άλλος μάρτυρας, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι ένα κορίτσι βιάστηκε περίπου “500 φορές” από μεγαλύτερα αγόρια στο Shirley Oaks κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950.

“Ένα αγόρι της έβαζε έναν σάκο στο κεφάλι της και τη βίαζε. Εκτιμώ ότι αυτό έγινε 500 φορές”.

Ένα άλλο κορίτσι, που επίσης βρισκόταν υπό την εποπτεία του Συμβουλίου του Λάμπεθ κατά τη δεκαετία του 1950, ήταν περίπου 8 ετών όταν ένα 17χρονο αγόρι από το Shirley Oaks άρχισε να την κακοποιεί σεξουαλικά. “Ένα μέλος του προσωπικού έπιασε το αγόρι γυμνό στο δωμάτιό μου τις πρώτες μέρες της κακοποίησης. Δεν έκανε τίποτα απολύτως γι’ αυτό. Ούτε καν με ρώτησε τι είχε συμβεί”.

«Το κορίτσι εξομολογήθηκε αργότερα στους θετούς γονείς της τι της είχε συμβεί. Αρχικά δεν την πίστεψαν, ωστόσο την μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα για να κάνει καταγγελία».

Παρόλα αυτά, ακόμη και τότε δεν κινήθηκε καμία διαδικασία. Η έρευνα συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version