Συντριβή Boeing: Τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Ουκρανίας και Ιράν

Συντριβή Boeing: Τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Ουκρανίας και Ιράν
Διασώστες μεταφέρουν πτώματα από το μοιραίο αεροπλάνο. AP

Οι πρόεδροι της Ουκρανίας και του Ιράν θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία αργότερα σήμερα, έπειτα από την παραδοχή της Τεχεράνης ότι κατέρριψε κατά λάθος το Boeing 737.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόκειται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί σήμερα μετά την παραδοχή της Τεχεράνης ότι κατέρριψε κατά λάθος ένα επιβατικό ουκρανικό αεροσκάφος, ανακοίνωσε το γραφείο του ουκρανού προέδρου.

Το ουκρανικό αεροσκάφος, το οποίο κατευθυνόταν προς το Κίεβο, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο τρης Τεχεράνης την Τετάρτη παρασύροντας στον θάνατο και τους 176 επιβαίνοντες σε αυτό.

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: “Να υπάρξει δημόσια ανακοίνωση για το συμβάν”

Σημειώνεται ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ενημερώθηκε για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους “λόγω ανθρώπινου λάθους” την Παρασκευή και δήλωσε ότι η πληροφορία αυτή θα πρέπει να ανακοινωθεί δημοσίως έπειτα από συνάντηση που είχε με το συμβούλιο ασφλείας της χώρας, μετέδωσε το πρακτορείο Fars στο Twitter.

Εξάλλου ο Χαμενεΐ έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν να διορθώσουν οποιαδήποτε “αμέλεια” οδήγησε στο τραγικό συμβάν. Κάλεσε επίσης τον ιρανικό στρατό να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο “ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη ενός αντίστοιχου δυστυχήματος”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στον επίσημο ιστότοπό του.

Από την πλευρά του ο ταξίαρχος Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους και ζήτησε συγγνώμη από τους Ιρανούς, μετέδωσε το πρακτορείο Irib.

Ο Χατζιζαντέχ είπε μάλιστα ότι ευχήθηκε να πεθάνει ότι ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα