Συρία: 32 άτομα σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές

Συρία: 32 άτομα σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές

Τουλάχιστον 32 μέλη του Μετώπου Αλ Νόσρα έχασαν τη ζωή τους σε διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα στα βόρεια του Χαλεπιού.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε σήμερα,Τετάρτη,ότι τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα, στη ζώνη που ελέγχεται από τους αντάρτες, στα βόρεια του Χαλεπιού.

Οι δύο επιθέσεις, που αποδίδονται στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης σε κοινότητες της επαρχίας Χαλεπιού οι οποίες ελέγχονται από το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα και τους συμμάχους του στην περιοχή. Το Μέτωπο Αλ Νόσρα μάχεται τόσο εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όσο και κατά των τζιχαντιστών του ΙΚ.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν υποστήριξε ότι: "Το ΙΚ θέλει να ανοίξει ένα νέο μέτωπο και προσπαθεί να επεκταθεί στην επαρχία του Χαλεπιού" όπου ελέγχει ήδη ορισμένες κοινότητες.

Το πρώτο αυτοκίνητο εξερράγη στο χωριό Χάουαρ Κίλις, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 23 αντάρτες. Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε λίγο αργότερα στην πόλη Μάρεα. Από την έκρηξη αυτή σκοτώθηκαν εννέα αντάρτες, μεταξύ των οποίων και τρεις υψηλόβαθμοι διοικητές τους.

"Ο Άμπου Μάρια ο εμίρης (ηγέτης) του Αν Νόσρα στη Μάρεα έπεσε μάρτυρας αφού μπήκε στο στόχαστρο του ΙΚ" ανέφερε μέσω του Twitter το Μέτωπο.

Μετά τις εκρήξεις ξέσπασαν μάχες μέσα και γύρω από τη Μάρεα αλλά μέχρι το πρωίοι συγκρούσεις είχαν κοπάσει και στην περιοχή επικρατούσε ησυχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network