Συρία: Επτά νεκροί σε βομβαρδισμό νοσοκομείου

Συρία: Επτά νεκροί σε βομβαρδισμό νοσοκομείου
Ένας δρόμος της Συρίας που καταστράφηκε από βομβαρδισμούς AP

Επτά άμαχοι έχασαν την ζωή τους στην πόλη Αλ Αταρίμπ της Συρίας, μετά από βομβαρδισμό από το συριακό καθεστώς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα, κατά τον βομβαρδισμό του συριακού καθεστώτος στο Αταρίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, παρά την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος εκτόξευσαν έξι οβίδες στην κοινότητα Αταρίμπ», που βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπιού, πάνω στα σύνορα με το Ιντλίμπ, σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Από τον βομβαρδισμό αυτόν επλήγη ένα νοσοκομείο. Τα βλήματα έπεσαν «στην αυλή και την είσοδο του νοσοκομείου (…) που στεγάζεται μέσα σε ένα σπήλαιο», ανέφερε το Παρατηρητήριο. Μεταξύ των νεκρών είναι ένα παιδί, μια γυναίκα και ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο. Τραυματίστηκαν επίσης άλλοι 14 άνθρωποι.

Λίγες ώρες αργότερα, η ρωσική πολεμική αεροπορία, που στηρίζει το συριακό καθεστώς, βομβάρδισε μια μονάδα φυσικού αερίου και τα περίχωρά της κοντά στην πόλη Σαρμάντα, στο Ιντλίμπ.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού, μιας συμμαχίας ανταρτών που στηρίζεται από την Τουρκία, είπε ότι η Ρωσία επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία, όμως τα πλήγματα αυτά δεν σηματοδοτούν μια επικείμενη μεγάλη επίθεση εναντίον του Ιντλίμπ.

«Τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα συνεχίζονται. Βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν επίσης περιοχές κοντά σε αστικά κέντρα», είπε ο ταγματάρχης Γιούσεφ Χαμούντ μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. «Επιδιώκουν να σπείρουν το χάος και τη σύγχυση», πρόσθεσε.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, ο Μαρκ Κατς, χαρακτήρισε «ανησυχητική», την επίθεση εναντίον του νοσοκομείου ενώ η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC) την καταδίκασε, αναφέροντας ότι πρόκειται για την πέμπτη τέτοια επιχείρηση εναντίον ιατρικών εγκαταστάσεων στη Συρία από την αρχή του έτους. «Τα νοσηλευτικά ιδρύματα προστατεύονται με βάση το διεθνές δίκαιο και πρέπει να αποτελούν ασφαλή καταφύγια σε περιόδους κρίσης», τόνισε η Ρεχάνα Ζαουάρ, η διευθύντρια του IRC στη βορειοδυτική Συρία.

Στο Αταρίμπ, η οργή ξεχείλιζε. Οι κάτοικοι οργάνωσαν τις κηδείες στο ύπαιθρο και προσευχήθηκαν μπροστά στα πτώματα τριών θυμάτων, που ήταν τοποθετημένα πάνω σε δύο τραπέζια και καλυμμένα με κουβέρτες.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana μετέδωσε το απόγευμα ότι σκοτώθηκαν δύο άμαχοι και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, από τις οβίδες που έριξαν «οι τρομοκρατικές οργανώσεις που στηρίζονται από τον Τούρκο κατακτητή» σε μια συνοικία της πόλης του Χαλεπιού, που ελέγχεται από το καθεστώς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτά τα πλήγματα.

Στην περιφέρεια του Ιντλίμπ κατοικούν περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι, τα δύο τρίτα των οποίων είναι εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές, τις οποίες ανέκτησε τα τελευταία χρόνια ο συριακός στρατός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα