Συρία: Προεδρικές εκλογές στις 26 Μαΐου

Συρία: Προεδρικές εκλογές στις 26 Μαΐου
O πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ AP

Η Συρία πρόκειται να διεξαγάγει προεδρικές εκλογές τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το κοινοβούλιο της χώρας. Η εκλογική αναμέτρηση δεν φαίνεται να απειλεί τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η Συρία θα πραγματοποιήσει προεδρικές εκλογές στις 26 Μαϊου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κοινοβουλίου της χώρας. Από την Δευτέρα (18/04) και για δέκα ημέρες οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέτουν την υποψηφιότητά τους. Οι Σύροι που ζουν στο εξωτερικό θα ψηφίσουν στις 20 Μαϊου.

Ο πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, όπως αναφέρει το BBC, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρή αντιπολίτευση παρά τη συνεχιζόμενη σύγκρουση και την αυξανόμενη οικονομική κρίση.

Μετά από 10 χρόνια πολέμου, η κυβέρνηση της Συρίας ελέγχει τα περισσότερα από τα μεγάλα κέντρα πληθυσμού της χώρας. Κατά την διάρκεια του πολέμου, περίπου 400.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από τους μισούς Σύριους εκτοπίστηκαν.

Είναι οι δεύτερες προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Η προηγούμενη ψηφοφορία το 2014 απορρίφθηκε καθώς ήταν αντιδημοκρατική και παράνομη σύμφωνα με τους αντιπάλους της Συρίας αλλά και σύμωνα με τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Το 2014 ο Άσαντ κέρδισε το 92% των ψήφων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα