Ταγιάνι για Τουρκία: Το Ευρωκοινοβούλιο θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα για ελευθερία και δικαιοσύνη

European Parliament president Antonio Tajani visits the Bardo museum in Tunis, Monday Oct.30, 2017. The deadly March 18 attack on the national Bardo Museum left 22 people dead, mostly foreign tourists on March 18, 2015. Tajani is on a two-day visit to Tunisia. (AP Photo/Hassene Dridi)
European Parliament president Antonio Tajani visits the Bardo museum in Tunis, Monday Oct.30, 2017. The deadly March 18 attack on the national Bardo Museum left 22 people dead, mostly foreign tourists on March 18, 2015. Tajani is on a two-day visit to Tunisia. (AP Photo/Hassene Dridi) AP

Tην ανησυχία του για τις επανειλημμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Tην ανησυχία του για τις επανειλημμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι το πρωί της Τρίτης στο Στρασβούργο.

30 χρόνια μετά την απονομή του πρώτου βραβείου Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης, το Κοινοβούλιο πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει αυτούς στους οποίους αυτό απονεμήθηκε, καθώς ορισμένοι εξ αυτών διώκονται ακόμη, τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΚ.

ADVERTISING

Η Λεϊλά Ζανά, στην οποία απονεμήθηκε το βραβείο Ζαχάρωφ το 1995, καθαιρέθηκε από τη θέση της στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ο Πρόεδρος Ταγιάνι εξέφρασε την αλληλεγγύη του στη Λεϊλά Ζανά εξ ονόματος του ΕΚ. "Είναι απαράδεκτο κάποιος που έχει εκλεγεί από τον λαό να καθαιρείται από τη θέση του", προσέθεσε.

Ο Πρόεδρος Ταγιάνι δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις επανειλημμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, οι οποίες αφορούν όχι μόνο την πολιτική αντιπολίτευση αλλά και τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων και των ακαδημαϊκών. Αφού αναφέρθηκε σε αρκετούς από αυτούς που διώκονται επί του παρόντος, επιβεβαίωσε ότι το ΕΚ θα συνεχίσει να τους στηρίζει στον αγώνα τους για ελευθερία και δικαιοσύνη.

Φωτογραφία:AP Photo/Hassene Dridi

SHARE:

24Media Network