Θανατική ποινή για το φόνο νηπίου

Θανατική ποινή για το φόνο νηπίου

Δικαστήριο του Πεκίνου επέβαλε τη θανατική ποινή σε 39χρονο που σκότωσε ένα νήπιο πάνω σε καυγά με τη μητέρα του παιδιού

Στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκε  από δικαστήριο του Πεκίνου ένας άνδρας που σκότωσε ένα νήπιο πετώντας το βίαια στο έδαφος κατά τη διάρκεια ενός καυγά με τη μητέρα του παιδιού με αφορμή μια θέση στάθμευσης.

Ο Χαν Λέι, 39 ετών, άρπαξε το κοριτσάκι, ηλικίας 34 μηνών, από το καροτσάκι όπου βρισκόταν ενώ καυγάδιζε με τη μητέρα της μικρής στη συνοικία Ντασίνγκ, στα περίχωρα του Πεκίνου, τον περασμένο Ιούλιο.

Το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά και λίγες ημέρες αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Οι εισαγγελικές αρχές είχαν ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία του 39χρονου καθώς διέπραξε το έγκλημα ένα χρόνο μετά την αποφυλάκισή του για άλλο αδίκημα, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, χωρίς να διευκρινίσει ποιο ήταν αυτό.

"Τη χαστούκισα στο πρόσωπο. Με χτύπησε κι αυτή. Οι άνθρωποι άρχισαν να συγκεντρώνονται γύρω μας. Ήθελα απλά να διαλύσω το καροτσάκι", φέρεται να είπε ο Χαν σε δήλωσή του στην αστυνομία.

Η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε στην αστυνομία πως ο Χαν είχε προηγουμένως απειλήσει πως θα σκότωνε το παιδί και πως ενήργησε προτού προλάβει η ίδια να το προστατεύσει.

Μετά την επίθεση ο Χαν προσπάθησε να το σκάσει, αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη την επόμενη ημέρα.

Οι συγγενείς του παιδιού ζήτησαν συνολικά 2,73 εκατομμύρια γιουάν (443.000 δολάρια) ως αστική αποζημίωση κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Ζινχουά.

Ο ίδιος δήλωσε στο δικαστήριο ότι σκοπεύει να υποβάλει έφεση στην απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ, CNN

SHARE:

24Media Network