Θαύμα μέσα στα συντρίμμια: Τουλάχιστον ένας επιζών από την συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν

Συντρίμμια στο σημείο συντριβής του Airbus των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών
Συντρίμμια στο σημείο συντριβής του Airbus των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών AP

Τουλάχιστον ένας επιβάτης έχει επιζήσει από την συντριβή του αεροσκάφους των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών

Τουλάχιστον ένας επιβάτης του μοιραίου αεροσκάφους Airbus που κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή στο Καράτσι του Πακιστάν το μεσημέρι της Παρασκευής, έχει επιζήσει της συντριβής, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, Αμπντούρ Ρασίντ Τσανά ανέφερε σε δήλωσή του πως ο επιζήσας είναι ο τραπεζίτης Ζαφάρ Μαχμούντ.

https://twitter.com/Tariqmahmood76/status/1263806830465167361

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Πακιστάν, στο αεροπλάνο επέβαιναν 91 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος, ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 99 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flightradar24.com, ήταν ένα 15ετίας A320, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Λαχώρη στο ανατολικό Πακιστάν και είχε προορισμό το Καράτσι στα νότια της χώρας λίγο αφού η χώρα ξεκίνησε εκ νέου τις πτήσεις εσωτερικού στον απόηχο της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο σημείο έχει σπεύσει και η Ερυθρά Ημισέληνος, προκειμένου να συνδράμει τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Γυρίζουμε πίσω, κύριε, έχουμε χάσει τους κινητήρες

"Η τελευταία συνομιλία μας με τον πιλότο ήταν όταν ανέφερε ότι αντιμετώπιζε κάποιο τεχνικό πρόβλημα", είπε ο εκπρόσωπος της PIA Αμπντουλάχ Χ.Χαν σε ανακοίνωσή του μέσω βίντεο.

"Του απαντήσαμε ότι είναι έτοιμοι και οι δύο διάδρομοι προσγείωσης για να προσγειωθεί όπου μπορέσει, αλλά ο πιλότος αποφάσισε να κάνει μια περιστροφή...Πρόκειται για ένα πολύ τραγικό περιστατικό".

Εθελοντές απομακρύνουν τραυματία από το σημείο της συντριβής του πακιστανικού Airbus στο Καράτσι
Εθελοντές απομακρύνουν τραυματία από το σημείο της συντριβής του πακιστανικού Airbus στο Καράτσι AP

Σύμφωνα με ηχογραφημένη συνομιλία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων liveatc.net, ο πιλότος έστειλε σήμα κινδύνου ότι το αεροπλάνο είχε υποστεί απώλεια ισχύος και στους δύο κινητήρες του.

"Γυρίζουμε πίσω, κύριε, έχουμε χάσει τους κινητήρες", ανέφερε ο πιλότος, μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα προσγείωσης και ενώ ήταν σε διαδικασία περιστροφής. Ο ελεγκτής του έδωσε άδεια να προσγειωθεί σε όποιον από τους δύο διαδρόμους προσγείωσης του αεροδρομίου του Καράτσι.

Δώδεκα δευτερόλεπτα αργότερα ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου και του δόθηκε πάλι άδεια από τον Πύργο Ελέγχου να προσγειωθεί σε όποιον από τους δύο διαδρόμους. Μετά δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αερομεταφορές
SHARE:

24Media Network