Τι πραγματικά είναι το Mαρ-α-Λάγκο που χρησιμοποιεί για κατοικία ο Τραμπ

Τι πραγματικά είναι το Mαρ-α-Λάγκο που χρησιμοποιεί για κατοικία ο Τραμπ
Tην Πρωτοχρονιά του 2020 το Mar-a-Lago άνοιξε τις πόρτες του για τα μέλη του. Που δεν φορούσαν μάσκες -βάσει των κανονισμών για τον κορονοϊό. Ο ιδιοκτήτης Τραμπ τη γλίτωσε με προειδοποίηση. AP Photo/Wilfredo Lee

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τα ξημερώματα πως το FBI έκανε έφοδο στην ιδιοκτησία που δηλώνει ως τόπο διαμονής. Το Mar-a-Lago είναι πολλά περισσότερα από αυτό.

Tα ξημερώματα το FBI εφόρμησε στην κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ στο Παλμ Μπιτς της Καλιφόρνια. Το Mar-a-Lago έγινε αντικείμενο έρευνας (εγκεκριμένης από εισαγγελέα), όπως οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν έγγραφα από την προεδρία του, τα οποία λείπουν.

Ο 76χρονος Ρεπουμπλικανός δεν ήταν στην έπαυλη και όταν έμαθε τα καθέκαστα εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση, μέσω της οποίας ενημέρωσε πως το FBI άνοιξε και το χρηματοκιβώτιο του. Δεν έγραψε λέξη για το τι έψαχναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες.

Η οικεία που είναι και πηγή εσόδων

To πλούσιο lifestyle του Τραμπ και το υπερβολικό γούστο του αποτυπώνονται στο 100% στην παραθαλάσσια έπαυλη των 128 δωματίων, στο Παλμ Μπιτς.

Η ιδιοκτησία που είναι γνωστή ως ‘χειμερινός Λευκός Οίκος‘ (από τον Τραμπ) ανήκει στον πρώην Πλανητάρχη από το 1985. Από το 1995 λειτουργεί ως ultra exclusive country club. Για να γίνει κάποιος μέλος, χρειάζεται ουκ ολίγα πράγματα (από συστατικές επιστολές έως ό,τι αφορά την περιουσία του), συν 100.000 δολάρια μόνο για το ‘εισιτήριο’ εισόδου νέου μέλους.

Η τιμή πρόσβασης στο κτήμα -και όσα προσφέρει- είναι στα 14.000 δολάρια. Το μίνιμουμ ποσό που δίνει κάθε μέλος για το φαγητό, κάθε χρόνο, είναι στα 2.000 δολάρια. Όλα τα ποσά είναι προ φόρων.

Στα χρόνια που ο επιχειρηματίας ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, η τιμή του ‘εισιτηρίου εισόδου’ αυξήθηκε στα 200.000 δολάρια. Το club είχε κέρδη κατά μέσο όρο +20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο -με το gift shop που πουλάει σουβενίρ του να έχει κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

Για να είναι σίγουρος ο Τραμπ πως θα έχει τους πιο πλούσιους καλεσμένους, δημιούργησε διάφορες ανέσεις που διασφάλιζαν ότι μόνο οι πλουσιότεροι μπορούσαν να ‘αντέξουν’ οικονομικά.

Παράδειγμα ;Πρόσβαση στο ιδιωτικό ελικόπτερο που τους μεταφέρει στο Golf Club του Τραμπ -που επίσης είναι στο Palm Beach-, spa, πολυτελείς πισίνες, ιδιωτική παραλία, beach club, γήπεδο τένις κλπ.

Μπορούν και να ενοικιάσουν ένα δωμάτιο για ιδιωτικά events. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης συνήθιζε να κάνει εκεί τα πάρτι του. Σε ένα ‘συνελήφθη’ από φωτογραφικό φακό στο πλευρό του καταδικασμένου για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, αυτόχειρα, μεγιστάνα Τζέφρι Επστάιν.

Έδωσε 13.7 εκατ. δολ για κάτι που σήμερα αξίζει 300.000.000 δολ.

Αγόρασε τα 20 στρέμματα και το σπίτι, το 1985. Είχε δώσει 5.000.000 δολάρια -σημερινά 13.768.098 δολ. (βλ. 13.489.792 ευρώ). Το ποσό ήταν 10 φορές μικρότερο, από εκείνο που είχε πληρώσει ο αρχικός ιδιοκτήτης. Η σημερινή αξία εκτιμάται μεταξύ των 200 και των 300 εκατομμυρίων δολαρίων, χάριν των εκτεταμένων ανακαινίσεων του ιδιοκτήτη.

Η έπαυλη χτίστηκε το 1927 από την Μarjorie Merriweather Post, κληρονόμο της General Foods (σημερινή Kraft Foods) και socialité. Ο στόχος της ήταν να κερδίσει το κτήμα την προτίμηση των -ενεργών- προέδρων των ΗΠΑ, ως παραθεριστικό κέντρο. Το 1973 το παραχώρησε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ωστόσο, ούτε ο Ρίτσαρντ Νίξον, μηδέ ο Τζίμι Κάρτερ το χρησιμοποίησαν και επεστράφη στην Post το 1981.

Έχει 58 υπνοδωμάτια και 33 τουαλέτες, με το πρώτο πράγμα που πρόσθεσε ο Τραμπ να είναι αίθουσα χορού 1.85806 τετραγωνικών μέτρων. Ο διάκοσμος είχε φύλλα χρυσού, αξίας 7.000.000 δολαρίων. Σε αυτήν την αίθουσα αντάλλαξε όρκους με τη Μελάνια.

Έδωσε 100.000 δολάρια για τέσσερις χρυσούς νιπτήρες και για να μην μακρηγορούμε, κρατήστε πως για το χρυσό διάκοσμο πλήρωσε συνολικά 7.000.000 δολάρια. Για το φωτισμό διάλεξε πλούσιους πολυελαίους. Έκανε το έξτρα βήμα σε χαλιά, ταπετσαρίες και έπιπλα. Καθαρή τέχνη τέχνη ήταν και η πρώην τραπεζαρία που το club -και το είχε πάρει από παλάτι της Ρώμης.

Ενώ ήταν Πλανητάρχης, συνήθιζε να καλεί στο Mar-a-Lago άλλους παγκόσμιους ηγέτες. Βάσει στοιχείων, 3 ταξίδια του με αυτόν τον προορισμό που έγιναν το 2017, στοίχισαν στους φορολογούμενους των ΗΠΑ το ποσό των 13.600.000 δολ.

Όλα τα ταξίδια (εκτιμάται πως πέρασε εκεί 142 ημέρες της προεδρίας του, μέσω 32 μετακινήσεων) έφτασαν στα 60.000.000 δολ.

Ενώ ήταν στο αυτοσχέδιο “Situation Room” φέρεται να ενέκρινε στρατιωτική επίθεση σε αεροδρόμιο της Συρίας, το 2017. Πιστευόταν πως το χρησιμοποιούσε ο στρατός του Μπασάρ αλ Άσαντ για να εξαπολύσει χημικά όπλα.

Προ της εξόδου του από το Λευκό Οίκο, είχε αρχίσει τις εργασίες ανακαίνισης ώστε να γίνει το Mar-a-Lago η μόνιμη κατοικία του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version