Το κόμμα του Όρμπαν έφυγε από το ΕΛΚ πριν το διώξουν

Το κόμμα του Όρμπαν έφυγε από το ΕΛΚ πριν το διώξουν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν AP

Ο Βίκτορ Ορμπαν έσπευσε να αποσύρει το κόμμα του από το ΕΛΚ λίγο πριν παρθεί η απόφαση για την αποβολή του.

Πριν “εκπαραθυρωθεί” και επίσημα, το Fidesz, το κόμμα του Βίκτορ Ορμπαν αποφάσισε να εγκαταλείψει την οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ετσι και αλλιώς το γυαλί μεταξύ των δύο πλευρών είχε ραγίσει εδώ και πολύ καιρό αφού ο Ορμπαν και η κυβέρνησή του στην Ουγγαρία παίρνουν μέτρα εκτός των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν βοηθούν καθόλου στο προσφυγικό ενώ πρόσφατα “έσπασαν” την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή αγοράζοντας εμβόλια κατά του κορονοϊού από τη Ρωσία.

Την Τετάρτη έπεσαν και τυπικά οι τίτλοι τέλους με τον Ορμπαν να ενημερώνει με επιστολή του ότι παύει να είναι μέλος της ευρωομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του συνασπισμού δηλαδή των κεντροδεξιών κομμάτων της ΕΕ.

Η απόφαση ήρθε αυτόματα μετά την έγκριση μέτρων από την πλειοψηφία του ΕΛΚ που θα οδηγούσαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην αποβολή του κόμματος του Ορμπαν.

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός στην επιστολή του έκανε λόγο για προσπάθεια φίμωσης των ευρωβουλευτών του κόμματός του, για αντιδημοκρατική και απαράδεκτη συμπεριφορά και για ασέβεια στους ψηφοφόρους του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα