Το 'Μουσείο Τουαλέτας' στο Τόκιο κάνει θραύση

Το 'Μουσείο Τουαλέτας' στο Τόκιο κάνει θραύση
PRINTSCREEN / TWITTER VIDEO

Καταμετρά ήδη 180.000 επισκέπτες - Η είσοδος στο μουσείο της Toto Ltd. είναι ελεύθερη

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ειδών υγιεινής στην Ιαπωνία Toto Ltd αποφάσισε το 2015 να ανοίξει ένα μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία της τουαλέτας.

Από τις λιτές λεκάνες που πουλούσε η εταιρία το 1914, μέχρι τα υπερσύγχρονα καπάκια αυτόματου καθαρισμού και στεγνώματος, «η Apple του μπάνιου» - όπως αυτοαποκαλείται - θα εκθέσει πάνω από 950 προϊόντα, αντιπροσωπευτικά των εκατό χρόνων ιστορίας της.

Δύο χρόνια μετά και όλα δείχνουν ότι η Toto κέρδισε το στοίχημα: Οι επισκέπτες του μουσείου έχουν ξεπεράσει τους 180.000 και το μήνυμα της εταιρείας για συνετή κατανάλωση νερού έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στη βιομηχανία ειδών υγιεινής.

Το μουσείο Toto βρίσκεται στο Κιτακιούσου, το βορειότερο σημείο του νησιού Κιούσου, στο οποίο και εδρεύει η σχεδόν αιωνόβια εταιρεία (συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής το 2017), και παρουσιάζει 950 προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των αποχωρητηρίων που κατασκευάστηκαν για την Κρατική Οικία Φιλοξενίας του Τόκιο για ξένους αξιωματούχους, αλλά και τα μπάνια που τοποθετήθηκαν στο Hotel New Otani της πρωτεύουσας το 1964, όταν διοργανώθηκαν στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, η καταγραφή της αλλαγής που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην κουλτούρα της τουαλέτας στην Ιαπωνία από την αγροτική στην αστική εμπειρία ζωής.

Δείτε το βίντεο:

Η είσοδος στο μουσείο της Toto Ltd. θα είναι ελεύθερη.

SHARE:

24Media Network