Το Βένετο "ελευθερώνεται" πριν από τη Ρώμη, υπό όρους όμως

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία
Η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία AP

Ο κυβερνήτης του Βένετο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας επιβολής έκτακτων περιορισμών, εφόσον ο αριθμός όσων εισάγονται στα νοσοκομεία είναι μεγαλύτερος απ' αυτόν που έχει οριστεί.

Ο Λούκα Τζάια αψήφησε την κεντρική εντολή της Κυβέρνησης Κόντε και το Βένετο, που ήταν από τους πυρήνες της πανδημίας, άρει τους περιορισμούς μετακινήσεων πριν από την υπόλοιπη Ιταλία, η οποία θα μπει στη νέα αυτή φάση από τις 4 Μαΐου. Παρόλα αυτά ο κυβερνήτης της περιφέρειας δήλωσε έτοιμος  "να επιβάλει και πάλι όλους τους περιορισμούς σε περίπτωση που τα κρούσματα αρχίσουν ν' αυξάνονται ξανά".

Ο άρχων της περιοχής εξήγησε ότι θα οριοθετηθεί ένας ανώτατος αριθμός εισαγωγών στις ΜΕΘ και σε περίπτωση που αυτός ξεπεραστεί, η επαρχία θα επιστρέψει εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Συμπλήρωσε ότι "η χρήση της μάσκας είναι αναγκαία, διότι με τον τρόπο αυτό ενισχύεις την δική σου ασφάλεια, αλλά και των συμπολιτών σου".

Στο Βένετο αποφασίστηκε η διεξαγωγή υποχρεωτικού τεστ για τους πολίτες που θα πρέπει να εισαχθούν για οποιονδήποτε λόγο στο νοσοκομείο. Οι γιατροί θα επισκέπτονται κάθε ασθενή σε χωριστό δωμάτιο και η υποδοχή, για την καταγραφή των στοιχείων των ασθενών, θα γίνεται σε προσωρινά διαμορφωμένους χώρους που θα βρίσκονται έξω από τα επείγοντα περιστατικά.

Εν τω μεταξύ, στη Ρώμη θα τοποθετηθούν ειδικά αυτοκόλλητα στο δάπεδο, στις στάσεις των λεωφορείων, στις αποβάθρες του μετρό, όπως και στο εσωτερικό των μέσων μαζικής μεταφοράς, για να γίνει σαφές σε όλους ότι θα πρέπει να τηρούν απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου.

Υπολογίζεται ότι από την προσεχή Δευτέρα θα μετακινούνται, καθημερινά, τουλάχιστον τρία εκατομμύρια άνθρωποι περισσότεροι συγκριτικά με όσους κυκλοφορούσαν έως τώρα. Στο Μιλάνο, όμως, η τοπική εταιρία συγκοινωνιών έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα μπορέσουν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας και συγχρόνως να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Ιταλία, άρση μέτρων, Covid-19
SHARE:

24Media Network