Τον Ιούνιο ξεκινά η γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ

Τον Ιούνιο ξεκινά η γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης ενημερώθηκε από την Noble Energys πως ξεκινά τον Ιούνιο η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12

Τρεις μήνες θα διαρκέσει η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ η οποία ξεκινά τον Ιούνιο.

"Με τη λήξη της γεώτρησης θα έχουμε πολύ πιο καθαρή εικόνα σε ό,τι αφορά το ακριβές και αξιόπιστο μέγεθος του κοιτάσματος", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου με αντιπροσωπεία της Noble Energy υπό τον πρόεδρο της εταιρείας Τσαρλς Ντέιβιντσον (Charles Davidson).

Στη συνάντηση "συζητήθηκε ενδελεχώς η συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την εταιρεία, με βάση το συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει για την εκμετάλλευση του τεμαχίου Αφροδίτη στην κυπριακή ΑΟΖ", ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε πως "η εταιρεία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, συζητήθηκε επίσης το θέμα του τερματικού και η συμμετοχή τής εταιρείας, αλλά και άλλων εταιρειών και συνεργατών στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και πώληση των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network