Τουρκία: Εξαλλος ο Σοϊλού γιατί δεν φυλακίστηκε περισσότερο πολίτης που είχε προσβάλει την οικογένειά του

Τουρκία: Εξαλλος ο Σοϊλού γιατί δεν φυλακίστηκε περισσότερο πολίτης που είχε προσβάλει την οικογένειά του
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. AP

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού εξέφρασε την οργή του γιατί χρήστης των social media που πρόσβαλλε την οικογένειά του δεν παρέμεινε επί μακρόν στο κρατητήριο.

Τα μέλη της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία είναι τόσο εθισμένα στον απόλυτο έλεγχο που ασκούν στα πάντα (και ιδιαίτερα στη Δικαιοσύνη) έτσι ώστε τις σπάνιες φορές που τα πράγματα “στραβώνουν” να μην μπορούν να κρύψουν τον εκνευρισμό τους.

Χαρακτηριστικό και τελευταίο παράδειγμα η στάση του Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος δεν έκρυψε την οργή του για το γεγονός ότι χρήστης των social media που είχε προσβάλλει την οικογένειά του δεν κρατήθηκε περισσότερο από τις αρχές.

Ο εν λόγω χρήστης είχε γράψει σε μέσο κοινωνικό δικτύωσης τη φράση “σκ..ά στην οικογένειά σας” αναφερόμενος στον Σοϊλού. Αμεσα συνελήφθη (!) αλλά εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος αφού οι αρχές δεν είχαν κάτι άλλο να του προσάψουν.

Ο Σοϊλού έγινε έξαλλος και απάντησε στο twitter: “Τελικά είναι καλό να είσαι υπουργός; Που είναι το καλό όταν δεν μπορείς να υπερασπιστείς την τιμή της μητέρας σου καθώς παλεύεις για τις υποθέσεις του κράτους;”

Προφανώς, ο Τούρκος υπουργός θεωρεί ότι υπερασπίζεται την τιμή της μητέρας του μόνο όταν ο “ένοχος” κλείνεται επί μακρόν στη φυλακή έστω και αν το αδίκημα δεν “σηκώνει” φυλάκιση. Τούρκοι νομικοί που μίλησαν για την υπόθεση τόνισαν ότι “η σύλληψη χρησιμοποιείται ως μέτρο για σοβαρά αδικήματα και όχι για προσβολές μέσω του διαδικτύου”.

Κράτος δικαίου λέγεται αυτό. Αλλά ο Σοϊλού φαίνεται ότι μάλλον αγνοεί βασικές έννοιες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα