Τουρκία: Η Ελλάδα προκαλεί και αυξάνει την ένταση

Τουρκία: Η Ελλάδα προκαλεί και αυξάνει την ένταση
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας Shutterstock

Για κλιμάκωση της έντασης και προκλήσεις κατηγορεί με δήλωσή του την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

Να “δράσει υπεύθυνα συμβάλλοντας στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, στο πλαίσιο της κοινής λογικής και της καλής γειτονίας”, καλεί την Ελλάδα η Άγκυρα, με δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι.

Ο Ακσόι, μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση με προκλητικές ενέργειες, αναφερόμενος σε 15 περιοχές που η Ελλάδα δέσμευσε με NOTAM για άσκηση, “περιλαμβανομένων των αποστρατικοποιημένων νησιών και αποκλείοντας το Αιγαίο και μία μεγάλη περιοχή στην ανατολική Μεσόγειο, από 4 Ιανουαρίου έως 26 Φεβρουαρίου”, όπως αναφέρει.

“Ο δικός μας Θάνος”, ένα ντοκιμαντέρ του NEWS247 για τον σπουδαίο Θάνο Μικρούτσικο, μέσα από τα μάτια και την ψυχή 20 δικών του ανθρώπων. Τραγουδοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, πολιτικοί, μουσικοί, περιγράφουν, θυμούνται, ζωγραφίζουν με λόγια και ψυχή, το πορτραίτο του Θάνου. Έρχεται την Δευτέρα 28/12 στο NEWS247.

Στην ίδια δήλωση, βέβαια, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην στάση της Τουρκίας, ως προς τον διάλογο με την Ελλάδα και τις διερευνητικές επαφές “χωρίς προαπαιτούμενα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα