Τουρκία: Νέα πρόκληση – Προπαγανδιστικό βίντεο με κολυμβητές στο Καστελόριζο

Τουρκία: Νέα πρόκληση – Προπαγανδιστικό βίντεο με κολυμβητές στο Καστελόριζο
Καρέ από το προκλητικό βίντεο Video Printscreen / Twitter / @tcsavunma

Προκλητικό βίντεο δείχνει τις πρόσφατες εμπρηστικές δηλώσεις του Ακάρ πως "το Καστελόριζο είναι σε απόσταση 1.950 μέτρων από την Τουρκία" και σπουδαστές να κολυμπούν μέχρι το νησί.

Συνεχίζει τις προκλήσεις για το Καστελόριζο η Τουρκία, λίγες μόλις μέρες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ.

Συγκεκριμένα, στις 24 Δεκέμβρη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε πει πως το Καστελόριζο είναι σε απόσταση 1.950 μέτρων από την Τουρκία και ότι οι σπουδαστές της ακαδημίας Πολέμου μπορούν να φτάσουν εκεί κολυμπώντας.

“Σε απόσταση 1.950 μέτρων βρίσκεται το Καστελόριζο. 1950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε μας η κανονική κολύμβηση είναι 2000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται… Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως “επεκτατικούς”. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ένα προπαγανδιστικό βίντεο ανάλογου περιεχομένου για το Καστελόριζο.

Το εν λόγω βίντεο δείχνει τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ενώ στη συνέχεια δείχνει χάρτη με τα τουρκικά παράλια και το Καστελόριζο και ακολουθούν Τούρκοι σπουδαστές να κολυμπούν.

Το προκλητικό βίντεο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα