Τουρκία: Νέες διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση Ερντογάν

Τουρκία: Νέες διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση Ερντογάν
Twitter

Στους δρόμους έχουν βγει ξανά Τούρκοι πολίτες ζητώντας την παραίτηση Ερντογάν, με φόντο την την εκτίναξη του πληθωρισμού και την κατάρρευση του τουρκικού νομίσματος.

Για δεύτερη συνεχή μερά Τούρκοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και άλλων πόλεων ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για την εκτίναξη του πληθωρισμού, με τις τιμές σε βασικά αγαθά να έχουν εκτοξευθεί, τα σούπερ μάρκετ να βάζουν πλαφόν στις πωλήσεις ζάχαρη και καφέ ενώ ακόμα και η Apple ανέστειλε προσωρινά τις ηλεκτρονικές της πωλήσεις στη χώρα.

Η τουρκική λίρα κατέγραψε την Τρίτη μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην ιστορία, φθάνοντας σε νέο ιστορικό χαμηλό, με την ισοτιμία του έναντι του αμερικανικού δολαρίου να υποχωρεί σχεδόν στο 13:1, βυθίζοντας λίγο ακόμη πιο βαθιά τη χώρα στην οικονομική κρίση που βιώνει.

Η πολλοστή κατακρήμνισή της καταγράφηκε την επομένη της διαβεβαίωσης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως η χώρα δεν θα αλλάξει νομισματική πολιτική, θα συνεχίσει να «αντιστέκεται στις πιέσεις» εκείνων που πιέζουν για αύξηση των επιτοκίων.

Εξαγριωμένοι Τούρκοι ζητούη την παραίτηση Εντρογάν με διαδηλώσεις οι οποίες καταστέλλονται βίαια από την αστυνομία, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη κατα την οποία σημειώθηκαν και συλλήψεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα