Τουρκία: Δάσκαλος απολύθηκε, αρρώστησε, πέθανε και “αποκαταστάθηκε” 6 μήνες μετά το θάνατό του

Τουρκία: Δάσκαλος απολύθηκε, αρρώστησε, πέθανε και “αποκαταστάθηκε” 6 μήνες μετά το θάνατό του
Stockholm Center for Freedom

Το τουρκικό καθεστώς δεν έχει το θεό του. Αφού πρώτα οδήγησε δάσκαλο στην απόλυση και εν συνεχεία στο θάνατο, τώρα τον αποκαθιστά έξι μήνες μετά το θάνατό του.

Όπως όλα τα σκληρά καθεστώτα, έτσι και αυτό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φλερτάρει πολλές φορές με το γελοίο του πράγματος. Όμως, όταν αυτό το γελοίο έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές, κανείς δεν γελάει ούτε καν πικρά.

Ο Αττίλα Γιαλσιντάς ήταν ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους λειτουργούς στην Τουρκία που έχασε τη δουλειά του με τις μαζικές διώξεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Οι κατηγορίες ήταν γνωστές. Ο Τούρκος δάσκαλος αποπέμφθηκε για εικαζόμενη συμμετοχή σε “τρομοκρατικές οργανώσεις” που κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να κατονομάσει.

Μετά την απόλυσή του ο Γιαλσιντάς αρρώστησε από καρκίνο και έχασε τη μάχη για τη ζωή πριν από περίπου έξι μήνες. Τι μαθαίνουν όμως οι συγγενείς του την προηγούμενη εβδομάδα; Ότι η υπηρεσία του τον…αποκατέστησε και δεν θεωρείται πια τρομοκράτης! Αν ζούσε, δηλαδή, θα μπορούσε να επιστρέψει στην τάξη του.

Η χήρα του Τούρκου δασκάλου είναι εξοργισμένη και με το δίκιο της. “Κάποιοι άνθρωποι οδήγησαν το σύζυγό μου στο θάνατο. Διέπραξαν έγκλημα και πρέπει να πληρώσουν” τόνισε αφού ενημέρωσε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια.

Όπως τόνισε η κυρία Γιαλσιντάς, ο σύζυγός της μετά την απόλυσή του έγινε ιδιαίτερα εσωστρεφής και κλείστηκε στον εαυτό του. Δεν αποκλείεται η ψυχολογική του μετάπτωση να έπαιξε ρόλο στην εμφάνιση της ασθένειάς του. Ηταν μόλις 59 ετών όταν άφηνε την τελευταία πνοή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα