Τραγωδία στη Βραζιλία: 3χρονο κοριτσάκι νεκρό από θραύση αγωγού υδάτων

Τραγωδία στη Βραζιλία: 3χρονο κοριτσάκι νεκρό από θραύση αγωγού υδάτων

Η 3χρονη Ιζαμπέλα Σεβέρου ντος Σάντους βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό, ενώ τουλάχιστον άλλοι δεκατρείς τραυματίστηκαν όταν έσπασε αγωγός νερού (Vid)

Ένα κοριτσάκι βρήκε τον θάνατο και τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν έσπασε σήμερα ένας μεγάλος αγωγός υδάτων σε ένα προάστιο του Κάμπου Γκράντζι, στα δυτικά του Ρίο ντε Ζανέιρο, προκαλώντας ένα μίνι-τσουνάμι που κατέστρεψε κατοικίες, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Η 3χρονη Ιζαμπέλα Σεβέρου ντος Σάντους βρήκε τον θάνατο από πνιγμό, ενώ τουλάχιστον άλλοι επτά τραυματίες είχαν καταμετρηθεί στις 10:30, τοπική ώρα (16:30, ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία. ''Οκτώ άνθρωποι νοσηλεύθηκαν και ένα κοριτσάκι έχασε τη ζωή του'', δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχός της.

''Προσπαθήσαμε να την επαναφέρουμε στη ζωή καθ’ όλη τη διακομιδή της στο νοσοκομείο'', δήλωσε ο διοικητής της πυροσβεστικής Σέρζιου Σιμόες στο τηλεοπτικό δίκτυο Γκλόμπου.

Στις εικόνες που προέβαλαν τα τηλεοπτικά δίκτυα ένας πραγματικός καταρράκτης νερού ξεπηδούσε από τον αγωγό και σαν πραγματικός χείμαρρος παρέσυρε τα πάντα: αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων και παράγκες. Από τα υπολείμματα όσων παρέσυρε το νερό σχηματίστηκε ένας λοφίσκος.

Πολλές κατοικίες πλημμύρισαν, με τη στάθμη των υδάτων να έχει φθάσει σε ορισμένες οδούς έως και τα δύο μέτρα.

''Δουλειά μας ήταν να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο από τα σπίτια του εξαιτίας της πλημμύρας. Συνεργαζόμαστε με την υπηρεσία μηχανικών της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να εκτιμήσουμε τις ζημιές'', πρόσθεσε ο συνταγματάρχης Σιμόες.

Η εταιρεία ύδρευσης Cedae επιβεβαίωσε πως ένας σημαντικός αγωγός μεταφοράς νερού έσπασε. Η παροχή ύδατος και ρεύματος διακόπηκε σε όλο το προάστιο. Οι λόγοι της θραύσης του αγωγού, που σημειώθηκε στις 06:00, τοπική ώρα, στο ύψος του ποταμού Μεντάνια, δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη. Οι πυροσβέστες διέσωσαν με φουσκωτές βάρκες τους κατοίκους, ενώ στην περιοχή έσπευσαν πολλά ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Πηγή: AΠE

SHARE:

24Media Network