Τραμπ: Η νομική διαδικασία τώρα αρχίζει

Τραμπ: Η νομική διαδικασία τώρα αρχίζει
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ AP

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ τονίζει πως "η νομική διαδικασία τώρα αρχίζει" καλώντας τον Μπάιντεν να μην ανακηρύξει νίκη στην ομιλία του.

Στον  αμερικανικό λαό αναμένεται να απευθυνθεί ο Τζο Μπάιντεν, ενώ συμπληρώνονται τρεις μέρες από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στις ΗΠΑ.

Με κανέναν από τους δύο υποψηφίους να μην έχει ως τώρα καταφέρει να συγκεντρώσει 270 εκλέκτορες, και το αποτέλεσμα σε έξι πολιτείες να εκκρεμεί, το τέλος αυτού του τριημέρου βρίσκει τον Μπάιντεν να διατηρεί ένα μικρό πρόβαδισμα με 264 εκλέκτορες έναντι 214 του Τραμπ και να βρίσκεται μπροστά σε 3 από τις 6 εναπομείνασες πολιτείες.

Το μεσημέρι της Παρασκευής(ώρα ΗΠΑ) το επιτελείο του Μπάιντεν γνωστοποίησε πως αναμένεται ομιλία του υποψηφίου των Δημοκρατικών το βράδυ, χωρίς όμως να διευκρινίζεται το περιεχόμενο αυτής ή η ώρα που θα πραγματοποιηθεί.

Και ενώ το ερώτημα της ομιλίας του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ παραμένει αναπάντητο, ο Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter καλεί τον ανθυποψήφιό του να μην ανακηρύξει νίκη κατά το σημερινό του διάγγελμα, λέγοντας πως και ο ίδιος θα μπορούσε να κάνει το ίδιο. Καταλήγει μάλιστα, επαναλαμβάνοντας την θέση του περί προσφυγής στην Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ανακηρύξει την νίκη του, εδώ και δύο μέρες.

“Ο Τζο Μπάιντεν δεν πρέπει να ανακηρύξει αδίκως την νίκη του. Θα μπορούσα να κάνω το ίδιο. Οι νομικές διαδικασίες μόλις τώρα ξεκινάνε”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα