Τσαβούσογλου για Καστελόριζο: Σεβόμαστε την ελληνική σημαία

Τσαβούσογλου για Καστελόριζο: Σεβόμαστε την ελληνική σημαία
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Σε ερώτηση για την επίθεση με μπογιές κατά της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο απάντησε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, σε συνέντευξή του στο Anadolu

Στην επίθεση με κόκκινες μπογιές κατά της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu.

Τουρκικό drone έριξε μπογιές στην ελληνική σημαία στο Καστελόριζο Youtube / @Karar TV

 

“Εμείς, ως έθνος, είμαστε ευαίσθητοι για τη δική μας σημαία και όλοι είναι ευαίσθητοι για τη δική τους σημαία. Η σημαία μας κάηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και αντιδράσαμε. Πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία που δείχνουμε στη δική μας και για τη σημαία των άλλων. Δεν βρίσκουμε τις επιθέσεις στις σημαίες σωστές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι τεταμένες. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε αυτή τη βασική μας αρχή. Ακόμα και στους πολέμους, το τουρκικό έθνος σεβάστηκε τις σημαίες και τα σύμβολα των άλλων. Περιμένουμε σεβασμό και για τη δική μας σημαία”.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου στο Καστελλόριζο και παρά την σχετική διαμαρτυρία από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν είχε υπάρξει επίσημη καταδίκη του περιστατικού από πλευράς της Άγκυρας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα