Twitter: Αναφορές για μεγάλες καθυστερήσεις προς ιστοσελίδες “κολοσσούς” – Κατηγορούν τον Μασκ για σαμποτάζ

Twitter: Αναφορές για μεγάλες καθυστερήσεις προς ιστοσελίδες “κολοσσούς” – Κατηγορούν τον Μασκ για σαμποτάζ
AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File

New York Times, Reuters και άλλες κορυφαίες ιστοσελίδες κατηγορούν την πλατφόρμα για επιβράδυνση στο άνοιγμα των συνδέσμων τους. Τι είναι το "throttling" για το οποίο κατηγορούν τον Έλον Μασκ.

Σοβαρές καταγγελίες από ιστοσελίδες-κολοσσούς κατά του Ίλον Μασκ, τον οποίο κατηγορούν πως επιχειρεί να επιβραδύνει την είσοδο στους συνδέσμους τους μέσω της πλατφόρμας “X” (πρώην Twitter), εφαρμόζοντας ένα “εκδικητικό” μέτρο σε βάρος τους επειδή “τις αντιπαθεί”.

Αυτό αναφέρει το ρεπορτάζ του Guardian, μεταφέροντας τις αναφορές “γιγάντων” του διαδικτύου, των ΜΜΕ και των social media, όπως οι New York Times, το Reuters, το Instagram και το Blue Sky.

Μία άλλη παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας ενημερωτική ιστοσελίδα, η Washington Post, έκανε μία δοκιμή για να τεστάρει τις εν λόγω καταγγελίες, διαπιστώνοντας πως όντως υπήρχαν καθυστερήσεις μέχρι και πέντε δευτερολέπτων αν κάποιος κλίκαρε σε κάποιον σύνδεσμο των παραπάνω ιστότοπων. Συγκεκριμένα, ο σύνδεσμος άνοιγε σε μία οθόνη, η οποία παρέμενε κενή για ορισμένα δευτερόλεπτα μέχρι να μεταφέρει τον επισκέπτη στην εκάστοτε ιστοσελίδα.

Η καθυστέρηση φάνηκε να περιλαμβάνει μόνο συνδέσμους t.co , μια υπηρεσία που επεξεργάζεται και συντομεύει συνδέσμους που δημοσιεύονται στο Twitter.

Πρόκειται για σελίδες οι οποίες, είτε έχουν επικρίνει την πλατφόμα του Μασκ, είτε απλά αποτελούν δυνατούς ανταγωνιστές του.

Η μέθοδος αυτή του Μασκ είναι γνωστή και ως “throttling” (συγκεκριμένα, bandwidth throttling) και στοχεύει στον περιορισμό του εύρους ζώνης, η οποία στοχεύει στον εκούσιο περιορισμό της ταχύτητας επικοινωνίας των εισερχόμενων ή εξερχόμενων δεδομένων σε έναν κόμβο δικτύου ή σε μια συσκευή δικτύου.

Πρόκειται για σκόπιμη επιβράδυνση των ταχυτήτων σύνδεσης στο διαδίκτυο από έναν πάροχο, γεγονός που αυξάνει την αναμονή για τη φόρτωση μίας σελίδας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα