Τζόνσον: Λέει "όχι" στη λιτότητα και "ναι" στο άλλαγμα πάνας του γιου του

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον AP

Ο Μπόρις Τζόνσον υπόσχεται δισεκατομμύρια επενδύσεων στη βρετανική οικονομία και αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο κρατιέται σε φόρμα.

Η αποκλειστική συνέντευξη στη Mail on Sunday είναι μία προαναγγελία στο θέμα της οικονομικής πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει ο Μπόρις Τζόνσον μετά την κρίση του κορονοϊού.

Αναλυτικές δηλώσεις αναμένονται την προσεχή Τρίτη. Ήδη σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δίνει πολύ συνοπτικά το στίγμα της οικονομικής του πολιτικής, λέγοντας πως η πολιτική της λιτότητας που επέβαλαν οι κυβερνήσεις των Συντηρητικών από το 2010 μέχρι σήμερα έχει τελειώσει.

Οπως μεταδίδει η DW ,o Μπόρις Τζόνσον δεσμεύεται πως η κυβέρνηση του θα επενδύσει δισεκατομμύρια για την οικονομική ανάπτυξη, κυρίως με κρατικές επενδύσεις στον τομέα των υποδομών: νοσοκομεία, οδοποιία, κατοικίες για νέους αγοραστές, αεροδρόμια, σχολεία και παιδικοί σταθμοί θα είναι οι βασικοί άξονες των κρατικών επενδύσεων.

Ο δεύτερος άξονας της οικονομικής πολιτικής αφορά στην μείωση των εισοδηματικών ανισοτήτων που διευρύνθηκαν δυσανάλογα στα δέκα χρόνια λιτότητας. Και λίγο ...λάιφσταϊλ

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό πριν από τρεις μήνες, αποδεικνύει την καλή φυσική του κατάσταση με πους-απς στο πάτωμα της Ντάουνινγκ Στριτ. Επιπλέον, αποκαλύπτει πως επιπλέον των ημερήσιων πρωθυπουργικών του καθηκόντων, συμμετέχει στην καθημερινότητα του σπιτιού και της οικογένειας και κάθε βράδυ αλλάζει τις πάνες του νεογέννητου γιου του.

Πηγή: 

DW

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network