Τζορτζ Φλόιντ: Αρνήθηκε να καταθέσει ο Ντέρεκ Σόβιν

Τζορτζ Φλόιντ: Αρνήθηκε να καταθέσει ο Ντέρεκ Σόβιν
Ο Ντέρεκ Σόβιν μαζί με τον δικηγόρο του, Έρικ Νέλσον ASSOCIATED PRESS

Ο 45χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ επικαλέστηκε την 5η Τροπολογία, χωρίς να καταθέσει. Νέο μάρτυρα υπεράσπισης καλεί η Εισαγγελία.

Σιωπηλός παρέμενε σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας την Πέμπτη ο Ντέρεκ Σόβιν, ο λευκός πρώην αστυνομικός π ου κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις 25 του περασμένου Μαΐου.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα αρνήθηκε να καταθέσει, επικαλούμενος την 5η Τροπολογία, η οποία του δίνει το δικαίωμα να μην αυτο-ενοχοποιηθεί.

Στη δίκη μάλιστα αναμένεται να κληθεί ένας ακόμη μάρτυρας που θα φέρει νέα στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με μαρτυρία της περασμένης Τετάρτης, η οποία ισχυρίστηκε πως ο Τζορτζ Φλόιντ ενδέχεται να υπέστη δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, γεγονός που η υπεράσπιση θεωρεί ότι μπορεί να ανατρέψει την υπόθεση.

Να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με κατάθεση ειδικού πνευμονολόγου, ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ προκλήθηκε “από χαμηλό επίπεδο οξυγόνου” έπειτα από τις ενέργειες των αστυνομικών που τον συνέλαβαν και τον κράτησαν ακινητοποιημένο στο έδαφος επί σχεδόν 10 λεπτά”, όπως είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα, αναφερόμενος στο κεντρικό ζήτημα της αιτίας του θανάτου του Αφροαμερικανού.

Από την πλευρά του Σόβιν βέβαια, ο δικηγόρος του, Έρικ Νέλσον, ισχυρίστηκε πως στο αυτοκίνητο της αστυνομίας που οδηγούσε ο Σόβιν, βρέθηκαν οπιοειδή χάπια (φαιντανύλη, μεθαμφεταμίνη) με το DNA του Φλόιντ επάνω. Επιπλέον, βρέθηκε και ένας σωλήνας με ίχνη τετρακαναβιδιόλης αλλά και η θεραπευτική ουσία βουπρενοφίνη, που χρησιμεύει ως υποκατάστατο των οπιοειδών.

Ο Νέλσον προσπάθησε να περιγράψει τον Φλόιντ ως ναρκομανή που κατά τη διάρκεια της σύλληψής του βρισκόταν σε κατάσταση παραληρήματος. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί βέβαια μέχρι στιγμής, είναι το πως τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο αυτοκίνητο μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ είχαν ήδη προηγηθεί τρείς ολοκληρωμένες διαδικασίες έρευνας και περισυλλογής στοιχείων από το εσωτερικό του. Το αστυνομικό όχημα έχει τεθεί εκτός κυκλοφορίας για την ιατροδικαστική έρευνα από τις 27 Μαίου 2020, όταν και για πρώτη φορά σαρώθηκε ο εσωτερικός του χώρος για την περισυλλογή στοιχείων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα