Βατικανό: Εμβολιάστηκαν ο πάπας Φραγκίσκος και πρώην πάπας Βενέδικτος

Βατικανό: Εμβολιάστηκαν ο πάπας Φραγκίσκος και πρώην πάπας Βενέδικτος
Ο Πάπας Φραγκίσκος ⓒ 2021 Vincenzo Pinto/Associated Press

Ο 84χρονος Πάπας και ο 93χρονος πρώην Πάπας είναι ευάλωτοι στον ιό λόγω μεγάλης ηλικίας. Έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου. Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου.

Τόσο ο Πάπας Φραγκίσκος όσο και ο πρώην Πάπας Βενέδικτος έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, δήλωσε το Βατικανό την Πέμπτη (14/01).

Σύμφωνα με το Reuters, ο 84χρονος Πάπας και ο 93χρονος πρώην Πάπας εμβολιάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εμβολιασμού του Βατικανού που ξεκίνησε την Τετάρτη (13/01), καθώς και οι δύο είναι ευάλωτοι στον ιό λόγω μεγάλης ηλικίας.

Μάλιστα, ο Πάπας Φραγκίσκος κινδυνεύει περισσότερο επειδή ένα μέρος του πνεύμονά του αφαιρέθηκε μετά από ασθένεια, όταν ήταν νέος, στην πατρίδα του την Αργεντινή. Από την άλλη, ο πρώην Πάπας Βενέδικτος είναι αδύναμος και πάσχει από διάφορες ασθένειες που σχετίζονται με τα γηρατειά, όπως η αρθρίτιδα.

Υπήρξαν λιγότερες από 30 περιπτώσεις κορονοϊού στην Πόλη του Βατικανού, οι περισσότερες από αυτές μεταξύ ατόμων της Ελβετικής Φρουράς, που ζουν σε κοινόχρηστους στρατώνες.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε το Σαββατοκύριακο ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν. «Είναι μια ηθική επιλογή γιατί παίζεις με την υγεία σου, με τη ζωή σου, αλλά παίζεις επίσης με τη ζωή άλλων», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Canale 5 της Ιταλίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα