Βιετναμέζος προσπάθησε να κωπηλατήσει 2.000 χιλιόμετρα για να δει τη γυναίκα του – Τον συνέλαβαν

Βιετναμέζος προσπάθησε να κωπηλατήσει 2.000 χιλιόμετρα για να δει τη γυναίκα του – Τον συνέλαβαν
Άνδρας κάνει κουπί σε βάρκα ISTOCK

Ένας 37χρονος άνδρας αποφάσισε να πάει με φουσκωτή βάρκα από την Ταϊλάνδη στην Ινδία, γιατί είχε δύο χρόνια να δει τη γυναίκα του. Ταξίδευε χωρίς χάρτη και GPS. Διασώθηκε από τις αρχές και συνελήφθη.

Ένας Βιετναμέζος που προσπάθησε να κωπηλατήσει 2.000 χιλιόμετρα (1.240 μίλια) από την Ταϊλάνδη στην Ινδία για να δει τη σύζυγό του, τέθηκε υπό κράτηση, αφού διασώθηκε στα ανοιχτά των ακτών της Ταϊλάνδης.

Ο Ho Hoang Hung ξεκίνησε από το νησί Πουκέτ με μια φουσκωτή λαστιχένια λέμβο, εξοπλισμένη με νερό και νουντλς, αλλά χωρίς σύστημα πλοήγησης, σχεδιάζοντας να διασχίσει τον Κόλπο της Βεγγάλης, μολις λίγο πριν την έναρξη της εποχής των κυκλώνων.

Όπως αναφέρει ο The Guardian, ένα αλιευτικό σκάφος εντόπισε τον 37χρονο την Τετάρτη (24/03) κοντά στα νησιά Similan, περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά από την ηπειρωτική χώρα της Ταϊλάνδης, και επικοινώνησε με τη μονάδα θαλάσσιας ασφάλειας του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία τον έσωσε.

Σύμφωνα με τον καπετάνιο Pichet Songtan του Κέντρου Διοίκησης Θαλάσσιας Επιβολής της Ταϊλάνδης, ο Ho είπε στους αξιωματούχους ότι προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, η οποία εργάζεται στη Βομβάη, αφού πέρασαν δύο χρόνια χωριστά λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών για τον κορονοϊό.

Ο Pichet είπε ότι ο άνδρας βρέθηκε χωρίς χάρτη, πυξίδα, GPS και αλλαξιά ρούχων, ενώ είχε μόνο περιορισμένη ποσότητα νερού.

Ο Ho αρκετά είχε πάει αεροπορικώς στην Μπανγκόκ, αλλά διαπίστωσε ότι χωρίς βίζα δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Ινδία, έτσι πήρε ένα λεωφορείο για το νησί Πουκέτ, όπου απέκτησε τη λέμβο.

Ο 37χρονος ξεκίνησε γύρω στις 5 Μαρτίου, συνάντησε δυσκολίες λόγω των αντίθετων ανέμων, ενώ σημείωσε περιορισμένη πρόοδο κατά τις δύο εβδομάδες πριν τον βρουν.

Ταϊλανδοί αξιωματούχοι είπαν ότι ο Ho θα επιστρέψει στο Πουκέτ για περαιτέρω ανάκριση. «Επικοινωνήσαμε με την πρεσβεία του Βιετνάμ, καθώς και με την ινδική πρεσβεία, αλλά δεν είχαμε ακόμη απάντηση», είπε ο Pichet.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα