Βίντεο: Αυτό είναι το υποβρύχιο πυρηνικό drone που ετοιμάζει ο Πούτιν

Βίντεο: Αυτό είναι το υποβρύχιο πυρηνικό drone που ετοιμάζει ο Πούτιν
Υποβρύχιο drone με πυρηνικές κεφαλές ετοιμάζει η Ρωσία Υποβρύχιο drone με πυρηνικές κεφαλές ετοιμάζει η Ρωσία

Ένα υποβρύχιο υπερόπλο που έχει ως στόχο την κατασκευή "εχθρικών ναυτικών βάσεων" κατασκευάζει η Μόσχα, με τη Δύση να ανησυχεί εκ νέου για τις ψυχροπολεμικές πρακτικές που ακολουθεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν

Θα είναι άτρωτο, θα πλέει σε μεγάλα βάθη, με μεγαλύτερη ταχύτητα από κάθε άλλο σκάφος και θα μπορεί να επιφέρει ολοκληρωτική καταστροφή στον εχθρό. Μιλώντας για το νέο του υπερόπλο τον περασμένο Μάρτιο, ο Βλάντιμιρ Πούτιν δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του. Οι πρώτες εικόνες από το υπερσύγχρονο υποβρύχιο drone που φέρει πυρηνικές κεφαλές που κατασκευάζουν οι Ρώσοι, προκαλεί δέος και τρόμο στη Δύση.

Με την προσωρινή κωδική ονομασία “Poseidon”, το ρωσικό υποβρύχιο drone θα μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές ισχύος δύο μεγατόνων, θα κινείται με 70 κόμβους και θα είναι σε θέση να καταστρέφει εχθρικές βάσεις πριν καλά καλά γίνει αντιληπτό. Υπολογίζεται δε ότι είναι σε θέση να προκαλέσει τσουνάμι 100 μέτρων! Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος άλλωστε, είχε τονίσει στην ομιλία του τον Μάρτιο για την Κατάσταση του Έθνους ότι το νέο του οπλοστάσιο θέλει να είναι καταστροφικό, αλλά και να αιφνιδιάζει τον εχθρό.

Παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι τηρούν επισήμως σιγή ιχθύος για το νέο πυρηνικό όπλο, το βίντεο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του υποβρύχιου drone.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα