Σύριος πατέρας μαθαίνει στο μωρό του να γελάει κάθε φορά που πέφτουν βόμβες

Σύριος πατέρας μαθαίνει στο μωρό του να γελάει κάθε φορά που πέφτουν βόμβες
TWITTER

Αψηφώντας προκλητικά τον ήχο του θανάτου. Πατέρας στην εμπόλεμη Συρία μαθαίνει στην 3χρονη κόρη του να γελάει κάθε φορά που ακούει βόμβες να σκάνε.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας πατέρας με την 3χρονη κόρη του στην εμπόλεμη Συρία.

Ο Αμπντουλάχ Αλ-Μοχάμεντ, όπως φαίνεται στο βίντεο, έχει μάθει στην κόρη του να γελάει κάθε φορά που πέφτουν βόμβες κοντά στο σπίτι τους, σε μία προσπάθεια να την προστατέψει από το "ψυχολογικό σοκ, που έχει προκληθεί σε άλλα παιδιά της κοινότητας, λόγω του πολέμου.

Ο πατέρας δεν ήθελε η κόρη του να πληγωθεί από τον πόλεμο και να της μείνει τραύμα οπότε αποφάσισε να της πει ότι είναι παιχνίδι. Έτσι λοιπόν, κάθε φορά που βόμβες πέφτουν κοντά στο σπίτι τους εκείνος ξεκινάει να γελάει και μαζί του ακολουθεί και η κορούλα του.

"Είναι ένα παιδί που δεν καταλαβαίνει τον πόλεμο. Αποφάσισα να της μάθω ένα παιχνίδι προκειμένου να την προστατεύσω την ψυχολογία της από την κατάρρευση", εξήγησε ο Σύρος πατέρας στο Sky News.

"Το γέλιο αυτού του μικρού αγγέλου είναι πολύ πιο ισχυρό από το θόρυβο της βόμβας", έγραψε εύστοχα κάποιος χρήστης στο twitter.

Πολλοί έσπευσαν να παρομοιάσουν την εικόνα αυτή με το σενάριο της ιταλικής ταινίας "La Vita E Bella".

Στην ταινία του Ρομπέρπτο Μπενίνι, ο πατέρας που ζει μαζί με τον γιο του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί, προσπαθεί να τον κάνει να πιστέψει ότι οι αγριότητες που εκτυλίσσονται γύρω του είναι ένα παιχνίδι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία
SHARE:

24Media Network