Βίντεο βιετναμέζου υπουργού που τρώει επίχρυση μπριζόλα “έριξε” το #saltbae

Βίντεο βιετναμέζου υπουργού που τρώει επίχρυση μπριζόλα “έριξε” το #saltbae
Ο σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ Instagram

Σάλος με το βίντεο βιετναμέζου υπουργού στο εστιατόριο του διάσημου σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ όπου έτρωγε επίχρυση μπριζόλα. Για άγνωστους λόγους "έπεσε" το #saltbae, το ξεμπλόκαρε το facebook.

Στην ανακοίνωση πως ξεμπλόκαρε το hashtag που αναφέρεται στον διάσημο σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ “#saltbae” προχώρησε η μητρική -πλέον – εταιρία του facebook, Meta, αφότου ανακάλυψε ότι το hashtag είχε αποκλειστεί σε παγκόσμια κλίμακα, λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση βίντεο στο διαδίκτυο με τον διάσημο σεφ να ταΐζει Βιετναμέζο υπουργό μια επίχρυση μπριζόλα στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της εταιρείας Meta είπε στο Reuters σχετικά: “Έχουμε ξεμπλοκάρει αυτό το hashtag στο Facebook και ερευνούμε γιατί συνέβη αυτό” επιβεβαιώνοντας πως η εξαφάνιση του εν λόγω hashtag παραμένει άλυτο μυστήριο για την εταιρεία.

Όσο το hashtag ήταν “εξαφανισμένο, εμφανιζόταν μήνυμα που έλεγε ότι “τα πρότυπα της κοινότητας έχουν παραβιαστεί”.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε αρχικά στον επίσημο λογαριασμό του TikTok του Τούρκου σεφ, έδειχνε τον Γκιοκτσέ να ταΐζει τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας του Βιετνάμ, To Lam, επίχρυση μπριζόλα στο εστιατόριό του στο Λονδίνο.

Η τιμή μιας τέτοιας μπριζόλας αγγίζει τις 1.450 λίρες.

Ο 64χρονος Lam, βρισκόταν στη Βρετανία στο πλαίσιο επισκέψεων μετά τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, COP26, στη Γλασκώβη.

Η εικόνα του πανάκριβου αυτού γεύματος προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός Βιετνάμ, με πολλούς να αναρωτιούνται πώς επέτρεψε να τον απαθανατίσει η κάμερα να απολαμβάνει ένα τόσο ακριβό γεύμα, την ίδια ώρα που το κράτος κατηγορείται για υποθέσεις διαφθοράς.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ένας δημοφιλής χρήστης με σχεδόν 150.000 ακόλουθους, άλλαξε την εικόνα του προφίλ του με ένα στιγμιότυπο από το βίντεο και επεσήμανε ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης παρέμειναν σιωπηλά σχετικά με το περιστατικό.

“Αξιωματικοί ασφαλείας που ακολουθούν αυτόν τον λογαριασμό, έχετε δει το βίντεο του υπουργού To Lam να τρώει βοδινό κρέας περιλουσμένο με αλάτι; Ξέρετε πόσους μήνες μισθό θα έπρεπε να ξοδέψετε για ένα μόνο κομμάτι αυτής της μπριζόλας;” έγραψε στην ανάρτησή του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιός πλήρωσε για το γεύμα, ενώ ο Lam και το υπουργείο Εξωτερικών του Βιετνάμ αρνούνται να σχολιάσουν σχετικά με το θέμα.

Ο τούρκος σεφ έσπευσε να σβήσει από τον λογαριασμό του το βίντεο στο TikTok, ενώ στη συνέχεια κατέβηκαν και όλα τα βίντεο που είχαν αντιγραφεί λόγω παραβίασης των “προτύπων της κοινότητας”, όπως ανέφεραν χρήστες του TikTok από το Βιετνάμ.

Σχετική απάντηση δεν υπήρξε ούτε από τον γνωστό σεφ, ούτε από το Tik-Tok.

Όπως αναφέρει το Reuters, το Βιετνάμ ζητά συχνά από εταιρείες social media να λογοκρίνουν περιεχόμενο που θεωρεί ότι στρέφεται κατά του κράτους. Ενδεικτικό είναι το ότι πέρυσι, απείλησε να κλείσει το Facebook στη χώρα εάν δεν αφαιρούσε πολιτικό περιεχόμενο για τοπικά ζητήματα από την πλατφόρμα του.

Για την ώρα, το Facebook αρνείται να σχολιάσει εάν η κυβέρνηση του Βιετνάμ ζήτησε να αφαιρεθεί το βίντεο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα