Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου απέλυσε συνεργάτη του που ταξίδεψε με το Air Force

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου απέλυσε συνεργάτη του που ταξίδεψε με το Air Force
Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας. AP

Ο αναπληρωτής προσωπάρχης του προέδρου της Βραζιλίας χρησιμοποίησε το προεδρικό αεροσκάφος για να ταξιδέψει από την Ελβετία στο Νέο Δελχί.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου απέλυσε τον αναπληρωτή προσωπάρχη του για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα, αφού ο αξιωματούχος χρησιμοποίησε το προεδρικό Air Force για να ταξιδέψει από το Νταβός στην Ελβετία στο Νέο Δελχί στην Ινδία, την περασμένη εβδομάδα.

Το δαπανηρό ταξίδι προκάλεσε τη δημόσια κατακραυγή, με φόντο τις κατηγορίες περί φαινομένων διαφθοράς στους κόλπους της κυβέρνησης Μπολσονάρου.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας απέλυσε αρχικά τον αξιωματούχο Βισέντε Σαντίνι, την Τρίτη, όταν επέστρεψε από μια επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, χαρακτηρίζοντας τη χρήση του αεροσκάφους «απολύτως ανήθικη». Στον Σαντίνι ανατέθηκε άλλο πόστο από τον προσωπάρχη Όνιξ Λορενζόνι.

Μετά τις σφοδρές επικρίσεις, ο Μπολσονάρου είπε σε δημοσιογράφους σήμερα ότι απολύει τον Σαντίνι οριστικά και αμετάκλητα και γνωστοποίησε ότι ο τομέας που διαχειριζόταν το γραφείο του Λορενζόνι, το Πρόγραμμα Εταιρικών Επενδύσεων (PPI), θα μεταφερθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Σαντίνι ταξίδεψε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στις ελβετικές Άλπεις με το τζετ Air Force Legacy για να συμμετάσχει στην επίσκεψη του Μπολσονάρου στην Ινδία, ακόμα κι αν τέτοιου είδους πτήσεις προβλέπονται μονάχα για υπουργούς και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Estado de S.Paulo, η πτήση κόστισε στους Βραζιλιάνους φορολογούμενους 740.000 ρεάλ (177.000 δολάρια), με τις αποκαλύψεις να μην είναι ευπρόσδεκτες για μια κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι είναι δεσμευμένη στην καταπολέμηση της διαφθοράς και τη δημοσιονομική λιτότητα. Άλλοι δύο βοηθοί επέβαιναν στο αεροσκάφος, γράφει η εφημερίδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα