Χάος στα Βρετανικά αεροδρόμια – Οι χώρες διακόπτουν τις πτήσεις τους

Χάος στα Βρετανικά αεροδρόμια – Οι χώρες διακόπτουν τις πτήσεις τους
Στο αεροδρόμιο Heathrow. YouTube

Η μία μετά την άλλη οι χώρες διακόπτουν τις πτήσεις τους από και προς τη Βρετανία μετά την εμφάνιση μετάλλαξης του ιού. Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια.

Συναγερμό έχει προκαλέσει η μετάλλαξη του κορονοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία με τις χώρες να σταματούν η μία μετά την άλλη τις πτήσεις και τα δρομολόγια τρένων από και προς τη χώρα.

Συνωστισμός και στους σταθμούς των τρένων. AP

 

Ήδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κάλεσαν τις ευρωπαϊκές χώρες να ενισχύσουν τους ελέγχους για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του νέου στελέχους, ενώ μέχρι στιγμής, εννέα κρούσματα έχουν εντοπισθεί στην Δανία και από ένα στην Ιταλία, την Ολλανδία και την Αυστραλία.

Την Κυριακή προκλήθηκε χάος στα βρετανικά αεροδρόμια. Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου με ουρές να σχηματίζονται σε τερματικούς σταθμούς αφού αρκετές χώρες γνωστοποίησαν οτι ακυρώνουν τις πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία,Καναδάς, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Αργεντινή, Χιλή, Ελ Σαλβαδόρ, Ιράν, αποφάσισαν τη διακοπή των συνδέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ Αυστρία και η Σουηδία σχεδιάζουν να ακολουθήσουν. Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ προκειμένου να υπάρξει ευρωπαϊκός συντονισμός για το ζήτημα. Στη Βρετανία θα πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα  συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της κρίσης γύρω από τον εφοδιασμό και τις εξαγωγές.

Η διακοπή πτήσεων από και προς τη Ηνωμένο Βασίλειο απασχολεί και την Ελλάδα. Ήδη έχει ανακοινωθεί η επέκταση της καραντίνας στις επτά ημέρες για όσους ταξιδιώτες έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, η κυβέρνηση θα λάβει και επιπλέον μέτρα, τα οποία θα κλειδώσουν σήμερα στον πρωινό καφέ στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά και τις εισηγήσεις των ειδικών και θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η ζυγαριά κλίνει στο να σταματήσουν άμεσα οι πτήσεις από Αγγλία προς Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα