Βρετανία: Η Βασίλισσα Ελισάβετ ακυρώνει τις υποχρεώσεις της λόγω κορονοϊού

Βασίλισσα Ελισάβετ
Βασίλισσα Ελισάβετ (STEVE PARSONS, POOL VIA AP, FILE)

Ακύρωσε τις υποχρεώσεις της για σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ. Εξακολουθεί να παρουσιάζει "ήπια συμπτώματα", σύμφωνα με το Μπάκιγχαμ.

Τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις της ακύρωσε η βασίλισσα Ελισάβετ, δύο ημέρες αφότου βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, η βασίλισσα εξακολουθεί να παρουσιάζει "ήπια συμπτώματα" και γι' αυτό το λόγο ακύρωσε τις υποχρεώσεις που είχε να εκπληρώσει μέσω τηλεδιάσκεψης.

ADVERTISING

Η 95χρονη βασίλισσα, "η οποία εξακολουθεί να παρουσιάζει ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά κοινού κρυολογήματος, αποφάσισε να μην εκπληρώσει τις διαδικτυακές της υποχρεώσεις που προβλέπονταν για σήμερα, αλλά θα συνεχίσει να εκτελεί μικρά καθήκοντα", προσθέτει το Μπάκιγχαμ στην ανακοίνωσή του.

Η Ελισάβετ, η οποία γιόρτασε στις 6 Φεβρουαρίου τα 70 χρόνια βασιλείας της, διεγνώσθη θετική στον κορονοϊό την Κυριακή. Η βασίλισσα είχε συναντήσει στις 8 Φεβρουαρίου τον γιο της πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος διεγνώσθη θετικός δύο ημέρες αργότερα.

Η συμμετοχή ή μη της Ελισάβετ στις υποχρεώσεις που προβλέπονται για τις προσεχείς ημέρες θα προσδιοριστεί εγκαίρως, διευκρίνισε το Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η βασίλισσα της Βρετανίας, η οποία θα γίνει 96 ετών τον Απρίλιο, έχει κάνει τρεις δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19, όπως και ο γιος της και η σύζυγός του Καμίλα, η οποία διεγνώσθη επίσης θετική στον νέο κορονοϊό.

Μετά την νοσηλεία της για μία νύχτα τον Οκτώβριο, οι εμφανίσεις της βασίλισσας σπανίζουν. Ωστόσο το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πρόσφατα επανάληψη των δημόσιων δραστηριοτήτων της, κυρίως σε μια ακολουθία στις 29 Μαρτίου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στη μνήμη του πρίγκιπα Φιλίππου, του συζύγου της που απεβίωσε πέρυσι.

Επίσης προβλέπεται η πραγματοποίηση τετραήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βασίλισσα Ελισάβετ, Κορονοϊός, Μεγάλη Βρετανία
SHARE:

24Media Network