Βρετανία - κορονοϊός: Τοιχογραφία με 150.000 καρδιές για τα θύματα της πανδημίας

Τοιχογραφία με 150.000 καρδιές για τα θύματα της πανδημίας
Τοιχογραφία με 150.000 καρδιές για τα θύματα της πανδημίας [email protected]

Μια ομάδα ατόμων που στηρίζει τις οικογένειες των θυμάτων της Covid-19, δημιουργεί ένα τεράστιο μνημείο για τις ζωές που χάθηκαν μέσα στην πανδημία.

Μια ομάδα που στηρίζει τις οικογένειες εκείνων που έχασαν συγγενείς τους από την Covid-19, άρχισε να ζωγραφίζει σήμερα, Δευτέρα, σχεδόν 150.000 καρδιές σε έναν τοίχο απέναντι από το βρετανικό κοινοβούλιο, στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας.

Η τοιχογραφία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα εκτείνεται σε μήκος εκατοντάδων μέτρων, στη νότια όχθη του Τάμεση, έξω από το νοσοκομείο Σεντ Τόμας, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του οποίου νοσηλεύτηκε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον όταν προβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, πέρσι την άνοιξη.

Η εκδήλωση αυτή οργανώθηκε από την ομάδα Covid-19 Bereaved Families For Justice (Οικογένειες Πενθούντων της Covid-19 για τη Δικαιοσύνη), η οποία ζητά τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Τοιχογραφία με 150.000 καρδιές για τα θύματα της πανδημίας
Τοιχογραφία με 150.000 καρδιές για τα θύματα της πανδημίας [email protected]

«Η κάθε καρδιά ζωγραφίζεται ξεχωριστά και είναι μοναδική, όπως και οι αγαπημένοι μας τους οποίους χάσαμε», είπε ο Ματ Φάουλερ, ο συνιδρυτής της ομάδας. «Όπως και η κλίμακα της συλλογικής απώλειάς μας, αυτό το μνημείο θα είναι τεράστιο», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει υποσχεθεί ότι θα κατασκευάσει ένα μόνιμο μνημείο αφού τελειώσει η πανδημία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Κορονοϊός, Μπόρις Τζόνσον
SHARE:

24Media Network