Βρετανία: Προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων

Ένταση στις σχέσεις Βρετανίας - Ρωσίας (AP Photo/Pavel Golovkin)
Ένταση στις σχέσεις Βρετανίας - Ρωσίας (AP Photo/Pavel Golovkin) AP

Η υπηρεσία πληροφοριών προειδοποίησε τις μεγάλες εταιρείες παρόχους ενέργειας στη Βρετανία για το ενδεχόμενο ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων, σύμφωνα με δημοσιεύματα

Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών προειδοποίησε τις μεγάλες εταιρείες παρόχους ενέργειας στη χώρα για το ενδεχόμενο ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων έπειτα από το σκάνδαλο με τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, μετέδωσαν την Κυριακή βρετανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα κυβερνητική πηγή.

"Επικοινωνούν με όλους τους σημαντικούς διαχειριστές των υποδομών της χώρας. Είναι σε επαφή με την National Grid (την εταιρεία παροχής φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας)", είπε η πηγή στην εφημερίδα The Sunday Times.

Το ίδιο έντυπο πρόσθεσε ότι η National Grid δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα προειδοποίηση από το Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) και ενημερώθηκε για το πώς μπορεί να βελτιώσει τα μέτρα ασφαλείας της ώστε να αποτρέψει ένα μπλακ άουτ.

ADVERTISING

Οι υπηρεσίες ασφαλείας φέρεται ακόμη να προειδοποίησαν το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας του Σέλαφιλντ, κυβερνητικές υπηρεσίες και νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) για το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης από τη Μόσχα.

Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και του Λονδίνου είναι τεταμένες από τις αρχές Μαρτίου όταν βρέθηκαν αναίσθητοι σε παγκάκι της πόλης Σάλσμπερι ο Σκριπάλ και η κόρη του. Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι είναι "εξαιρετικά πιθανό" την επίθεση να πραγματοποίησε η Ρωσία καθώς οι Σκριπάλ δηλητηριάστηκαν με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok που είχε παρασκευαστεί στη Σοβιετική Ένωση.

Την Τετάρτη η Μέι ανακοίνωσε μια σειρά αντιποίνων εις βάρος της Μόσχας και το Σάββατο η Ρωσία απάντησε και εκείνη με αντίμετρα εναντίον του Λονδίνου.

(Φωτό: AP Photo/Pavel Golovkin)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρετανία - Ρωσία: Πολύπλοκη σχέση με παιχνίδια κατασκόπων και κυρώσεις

Ρωσία: Ο νευροτοξικός παράγοντας Νόβιτσοκ μπορεί να προήλθε από τις ΗΠΑ ή τη Βρετανία

Τερέζα Μέι: Η Βρετανία δεν θα ανεχτεί καμία απειλή από τη Ρωσία

SHARE:

24Media Network