Βρετανία: Στην προεκλογική αρένα ο Νάιτζελ Φάρατζ

Διαβάζεται σε 1'
Νάιτζελ Φάρατζ
Νάιτζελ Φάρατζ AP Photo Virginia Mayo

Υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 4ης Ιουλίου στη Βρετανία, κατεβαίνει ο Νάιτζελ Φάρατζ. Αναλαμβάνει επικεφαλής του Reform UK.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ θα διεκδικήσει τελικά βουλευτική έδρα στις εκλογές της 4η Ιουλίου στη Βρετανία ως επικεφαλής του κόμματος Reform UK.

Πρόκειται για ένα δεξιό λαϊκό κόμμα με κάποιους να το κατατάσσουν στην ακροδεξιά. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2018 ως κόμμα του Brexit με ξεκάθαρη και σκληρή στάση εναντίον της ΕΕ.

Ο Φάρατζ γνωστός για της θέσεις του υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν δίπλα στο Reform UK.

Σήμερα, σε συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσε με δραματικό τρόπο πως αναλαμβάνει την ηγεσία του κόμματος αντικαθιστώντας τον Ρίτσαρτ Τάις.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πριν από μερικές μέρες είχε δηλώσει πως δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής καθώς ήθελε να βοηθήσει τον «φίλο του», όπως τον είχε χαρακτηρίσει, Ντόναλντ Τραμπ στη δική του προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Reform UK λαμβάνει περίπου 10% στις δημοσκοπήσεις, ενώ η ενεργή εμπλοκή του Νάιτζελ Φάρατζ αναμένεται να το ενισχύσει ακόμη περισσότερο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα