Βρετανία: Το BBC εκθέτει τον Μπόρις Τζόνσον – Η ύποπτη απάντηση για το πού βρισκόταν τις τελευταίες 10 ημέρες

Βρετανία: Το BBC εκθέτει τον Μπόρις Τζόνσον – Η ύποπτη απάντηση για το πού βρισκόταν τις τελευταίες 10 ημέρες
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον 2021 Geoff Pugh/pool photo via AP

Σάλο έχει προκαλέσει η απάντηση του Μπόρις Τζόνσον σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πού βρισκόταν τις τελευταίες 10 ημέρες που η χώρα βρίσκεται στο έλεος της Όμικρον. #WhereisJohnson αναρωτιούνται οι χρήστες του Twitter.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες προκαλώντας πολλά ερωτήματα και σάλο τόσο εντός όσο και εκτός Βρετανίας, σχετικά με το πού βρισκόταν ο πρωθυπουργός της χώρας τις τελευταίες 10 ημέρες, την ίδια στιγμή που η Μεγάλη Βρετανία “σπάει” το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις νέες μολύνσεις κορονοϊού.

Στο μόλις μερικών δευτερολέπτων βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter ένας δημοσιογράφος του BBC ρωτάει ευθέως τον Βρετανό πρωθυπουργό για το πού βρισκόταν τις τελευταίες 10 ημέρες, με τον Μπόρις Τζόνσον να μην μπορεί να κρύψει την αμηχανία του και γελώντας να του απαντάει γενικά πως βρισκόταν στη χώρα. “Πού πιστεύατε ότι είμαι;”, ακούγεται να λέει ο Μπόρις Τζόνσον.

Φυσικά, η απάντηση δεν έγινε πιστευτή από πολλούς χρήστες του Twitter, οι οποίοι έσπευσαν να δημιουργήσουν το #WhereisJohnson, “αναζητώντας” τον πρωθυπουργό τους και υποθέτοντας πού ακριβώς μπορεί να βρίσκεται.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 24ωρο η Μεγάλη Βρετανία κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας, με τις νέες μολύνσεις να ανέρχονται σε 129.471 και μάλιστα, μία ημέρα αφότου ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως δεν θα επιβάλει νέους περιορισμούς φέτος προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Την ίδια στιγμή η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Βρετανίας κατρακυλά μετά και την αυξανόμενη λαϊκή οργή για τις αποκαλύψεις ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις και πάρτι όταν η Βρετανία ήταν υπό καθεστώς λοκντάουν πέρυσι.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες, μια φωτογραφία που δείχνει τον Τζόνσον και περισσότερους από 12 άλλους ανθρώπους να πίνουν κρασί στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάουνινγκ Στριτ η οποία, όπως ανέφερε, ελήφθη στη διάρκεια ενός λοκντάουν κατά της COVID-19 τον Μάιο του 2020.

Εκείνη την εποχή η κυβέρνηση είχε πει στους πολίτες ότι μπορούσαν να συναντήσουν μόνο ένα άτομο σε εξωτερικό δημόσιο χώρο, τηρώντας απόσταση δύο μέτρων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα